Gedaanteverwisselaars Bekijk groter

Gedaanteverwisselaars

Aantekeningen van een dokter over geneeskunde en de veranderende mens

9789057125041

Verkrijgbaar

Gavin Francis bekijkt de transformaties in lichaam en geest tijdens een mensenleven - groeien, genezen, leren, ouder worden - en vertelt hoe verandering de essentie is van het mens-zijn.

Meer details

22,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 288p.

Meer informatie

Een huisarts krijgt in zijn praktijk dagelijks te maken met kwetsbare lichamen en steeds veranderende symptomen. Gavin Francis heeft al veel gezien: de veelbelovende rechtenstudent die aan anorexia lijdt, de bodybuilder die illegale steroïden gebruikt en daarmee zijn vruchtbaarheid in gevaar brengt, de tiener die panisch reageert op de lichamelijke gevolgen van de puberteit, of de verrassend opgewekte vrouw bij wie een hoorn groeit op haar voorhoofd.

Aan de hand van anekdotes uit zijn praktijk en verhalen uit de medische geschiedenis, de kunst, literatuur en mythologie, vertelt Gavin Francis waarom verandering de essentie van het mens-zijn is.

Auteurs

Gavin Francis

Gavin Francis is huisarts in Edinburgh en schrijft voor The Guardian, The Times, London Review of Books en Granta.
Met zijn boek Empire Antarctica won hij de Scottish Best Book of the Year Award.


Persartikels

"Actueel, prikkelend en welbespraakt (...) vol warmte en inzicht, schaart hij zich onder de artsen met een goede pen, zoals Oliver Sacks en Atul Gawande." – The Times

"Prachtige beschouwingen – klinische, antropologische, literaire en diep menselijke – over zijn patiënten en hun ziektes." – Henry Marsh