Abortus een levensbesluit Bekijk groter

Abortus een levensbesluit

9789062244461

Sold out

9,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Vonk / Jan van Arkel
Jaar van uitgave 2002
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 128p.

Meer informatie

'Ik ben zwanger.' Dit is voor veel vrouwen een blijde, verwachtingsvolle boodschap. Maar wat als de zwangerschap onbedoeld of zelfs ongewenst is? Wat als een vrouw niet zwanger wil, kan of mag zijn?
In Nederland kan een vrouw kiezen of zij haar zwangerschap al dan niet uitdraagt. Naast de vrijheid van deze keuze staat de verantwoordelijkheid voor dit besluit. De verantwoordelijkheid om het besluit te nemen en om met de gevolgen te leven.
Om wat voor reden de vrouw ook voor abortus kiest, abortus is indringend en raakt aan diepe morele bezwaren, gevoelens van liefde, vertwijfeling, oprechtheid en de zin van het bestaan.Voor buitenstaanders is abortus veelal een 'theoretisch onderwerp' waar ze uitgesproken meningen over hebben. Als gevolg hiervan zwijgen vrouwen doorgaans over hun eigen abortus, zowel als zij spijt hebben van hun beslissing als wanneer zij achter hun keuze staan.
In dit boek gaat het niet om het gelijk, niet om standpunten 'voor' of 'tegen', maar over ervaringen. Vrouwen vertellen over hun situatie, afwegingen en reacties op de onbedoelde zwangerschap, hun abortus en over de betekenis van dit besluit in hun leven.
In Abortus een levensbesluit zijn de vrouwen zelf aan het woord.