De darm-breinconnectie Bekijk groter

De darm-breinconnectie

De nieuwste inzichten over het verband tussen psychische en lichamelijke gezondheid

9789057125591

Verkrijgbaar

De nieuwste inzichten in de darm-breinconnectie en praktische tips om je darmmicrobioom gezond te houden en zo de basis te leggen voor een fysiek en psychisch gezond leven.

Meer details

21,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 301p.

Meer informatie

  • Hoe beïnvloedt de darm-breinconnectie onze lichamelijke en psychische gezondheid?
  • Welke rol speelt de nervus vagus, de zwervende zenuw, daarbij?
  • Wat is het preventieve en therapeutische potentieel van voeding?

Als het microbioom van de darmen goed gevoed is en goed contact onderhoudt met het brein, staat het aan de basis van een gezond leven. Een verstoorde darm-breinconnectie daarentegen kan het immuunsysteem van slag brengen en leiden tot ziekten zoals obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten, maar is ook van invloed op neurologische en psychische stoornissen zoals anorexia, depressie, autisme, schizofrenie en dementie.

Diagnostiek en behandeling kunnen spectaculair profiteren van nieuwe inzichten in de darm-breinconnectie. Dit boek bespreekt die inzichten en geeft daarnaast praktische tips op basis van medisch en voedingsonderzoek en ervaringen met psychotherapie.

‘Een boeiend boek, dat een interessante inkijk geeft in de talrijke facetten van de darmen en hun verband met lichaam, geest en brein. – Christine Amrhein, Psychologie Heute

Gerelateerde titels

Auteurs

Gregor Hasler

Dr. Gregor Hasler is een Zwitserse psychiater, psychotherapeut en neurowetenschapper. Hij is hoogleraar psychiatrie en psychotherapie aan de Universiteit van Fribourg. Zijn onderzoek richt zich op stress, veerkracht, voeding en stemmingsstoornissen.