De darm-breinconnectie Bekijk groter

De darm-breinconnectie

De nieuwste inzichten over het verband tussen psychische en lichamelijke gezondheid

9789057125591

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

Dit boek behandelt de nieuwste inzichten in de darm-breinconnectie en geeft praktische tips om je darmmicrobioom gezond te houden en zo de basis te leggen voor een fysiek en psychisch gezond leven.

Meer details

21,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 304p.
Verwachte verschijningsdatum oktober 2021

Meer informatie

Het darmmicrobioom is van grote invloed op onze lichamelijke en psychische gezondheid.

Als het gezond is, goed gevoed wordt en een uitgebalanceerde verbinding onderhoudt met het brein, staat het aan de basis van een goede gezondheid en een tevreden leven.
Een verstoorde darm-breinconnectie kan leiden tot buikklachten, darmontstekingen, eetstoornissen, overgewicht en diabetes, maar is ook van invloed op neurologische en psychische stoornissen als multiple sclerose, parkinson, autisme, schizofrenie en depressie. Diagnostiek en behandeling kunnen spectaculair profiteren van nieuwe inzichten in de darm-breinconnectie.

We hebben onze gezondheid veel meer in eigen hand dan we ooit hadden kunnen denken, en het darmmicrobioom en de darm-breinconnectie spelen daarbij een grote rol. Dit boek behandelt de nieuwste inzichten en geeft praktische tips op basis van recent medisch en voedingsonderzoek en ervaringen met psychotherapie.

‘Een boeiend boek, dat een interessante inkijk geeft in de talrijke facetten van de darmen en hun verband met lichaam, geest en brein. – Christine Amrhein, Psychologie Heute

Gerelateerde titels

Auteurs

Gregor Hasler

Dr. Gregor Hasler is een Zwitserse psychiater, psychotherapeut en neurowetenschapper. Hij is hoogleraar psychiatrie en psychotherapie aan de Universiteit van Fribourg. Zijn onderzoek richt zich op stress, veerkracht, voeding en stemmingsstoornissen.