Drankje? Bekijk groter

Drankje?

De nieuwste inzichten over alcohol en gezondheid

9789057125454

Verkrijgbaar

Alle effecten van alcohol overzichtelijk uitgelegd. Alle wetenschappelijke feiten die nodig zijn om een rationele beslissing te nemen over het wel of niet stoppen met drinken.

Meer details

22,99 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 304p.

Meer informatie

Alcohol: een eenvoudig molecuul dat tegelijkertijd zoveel plezier en pijn kan veroorzaken... Kunnen een of twee glazen alcohol per dag kwaad? Is het verstandig om te stoppen met drinken? Wanneer ben je een alcoholist? Veel mensen worstelen met deze vragen.

David Nutt legt overzichtelijk uit wat de lange- en kortetermijneffecten van alcohol zijn. De lezer wordt daarbij meegenomen op de weg die alcohol door het lichaam en de hersenen aflegt en leert over de gevolgen voor bijvoorbeeld de psychische gezondheid, slaap, hormonen en vruchtbaarheid.

Drankje? maakt duidelijk wat ‘verantwoord drinken’ betekent en biedt de wetenschappelijke feiten die nodig zijn om een rationele beslissing te nemen over alcoholinname en het wel of niet stoppen met drinken.

Gerelateerde titels

Auteurs

David Nutt

David Nutt is arts en psychiater. Hij is hoogleraar- directeur van de afdeling Neuropsychofarmacologie van Imperial College in Londen.