Leven met een borderliner Bekijk groter

Leven met een borderliner

Een praktische gids - derde editie

9789057125621

Verkrijgbaar

Op basis van praktijkverhalen en wetenschappelijke inzichten laat dit veelgeprezen boek zien hoe wie leeft met iemand met een borderline-persoonlijkheidsstoornis de controle over zijn eigen leven terugkrijgt. Derde geactualiseerde editie

Meer details

27,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 296p.

Meer informatie

  • Voel je je gemanipuleerd, onder druk gezet en bekritiseerd?
  • Verberg je wat je denkt of voelt, omdat je bang bent voor de reactie van de ander?
  • Ben je regelmatig het mikpunt van heftige woedeaanvallen, die afgewisseld worden met perioden waarin de ander liefdevol gedrag vertoont?

Mensen die leven met iemand met een borderlinepersoonlijkheidsstoornis (BPS) lopen vaak op eieren. Op basis van praktijkverhalen en wetenschappelijke inzichten laat dit veelgeprezen boek zien hoe je de controle over je eigen leven weer terugkrijgt.

Deze herziene derde editie van dit zeer succesvolle boek is geactualiseerd op basis van recent onderzoek en uitgebreid met nieuwe informatie over narcistische trekken bij BPS en meer aandacht voor mannen en kinderen met BPS. Je leert begrijpen hoe de persoon met BPS zich voelt, hoe je grenzen kunt stellen en hoe je jezelf en anderen kunt beschermen tegen gewelddadig gedrag. Daarnaast helpt het boek je meer inzicht in jezelf te krijgen en geeft het je zelfvertrouwen – en tips om de relatie met je dierbare zo sterk en positief mogelijk te maken.

Gerelateerde titels

Auteurs

Paul Mason

Paul Mason is hoofd zorgmanagement van Wheaton Franciscan Healthcare in Racine, Wisconsin.


Randi Kreger

Randi Kreger is een internationaal vooraanstaand auteur van boeken over de borderline-persoonlijkheidsstoornis. Zij leidt internet-discussiegroepen over leven met een borderliner, en beheert een website over de borderline-stoornis: www.bpdcentral.com.


Persartikels

"Alleen met een nuchtere benadering houd je het uit met een borderline-patiënt. In Leven met een borderliner leggen de Amerikaanse psychotherapeut Paul Mason en de pr-adviseur en tekstschrijfster Randi Kreger haarfijn uit hoe dat moet. (...) In dit toegankelijk geschreven boek bieden de auteurs praktische tips." – NRC Handelsblad over de tweede editie