Leven met een narcistische ouder Bekijk groter

Leven met een narcistische ouder

Een gids voor volwassenen

9789057125492

Verkrijgbaar

Met deze zelfhulpklassieker leren volwassen kinderen van narcistische ouders de negatieve patronen die ontstaan zijn in hun jeugd, te doorbreken, meer vertrouwen en zelfwaardering in het leven te staan en gezonde relaties aan te gaan. Met handige testjes, oefeningen, creatieve opdrachten en praktische tips.

Meer details

22,99 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 256p.

Meer informatie

Voel jij je afgewezen, niet geliefd en niet gewaardeerd door een narcistische ouder?

De meeste ouders doen er alles aan om te zorgen dat hun kind zich optimaal ontwikkelt. Het kind staat centraal. Maar ouders met narcistische trekjes of een narcistische persoonlijkheidsstoornis zijn juist gericht op zichzelf en hun eigen behoeften.

Van kinderen die opgroeien met narcistische ouders, wordt continue verlangd dat ze die ouders aandacht en bevestiging geven. Deze kinderen lopen op hun tenen om de ouder te behagen en vooral niet te kwetsen. Dit zorgt voor ongezonde patronen, die doorwerken op volwassen leeftijd.

Deze zelfhulpklassieker helpt volwassen kinderen van narcistische ouders om de negatieve patronen die ontstaan zijn in hun jeugd te doorbreken. Dit praktische boek biedt strategieën, tests, oefeningen en tips voor het omgaan met conflicten, het aangaan van gezonde relaties en het opbouwen van een zinvolle relatie met je ouder. Je zult met meer vertrouwen en empathie voor anderen en met meer zelfwaardering in het leven staan.

Auteurs

Nina W. Brown

Nina W. Brown is hoogleraar aan de Old Dominion Universiteit in Norfolk, Virginia. Ze schreef vele boeken, waaronder Loving the Self-Absorbed en Whose Life is it Anyway?