Denkkracht Bekijk groter

Denkkracht

Slimmer denken, effectiever handelen

9789057123993

Verkrijgbaar

Een heldere, praktische gids vol effectief denkgereedschap om thuis, op het werk, op school en in relaties vol vertrouwen beslissingen te nemen.

Meer details

22,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2016
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 336p.

Meer informatie

  • Hoe maak je de juiste keuzes?
  • Wat is het verschil tussen westers en oosters redeneren?
  • Hoe herken je redeneerfouten in de media?
  • Wat is het belang van context of cultuur?
  • Kunnen we vertrouwen op onze intuïtie?

 

Veel theorieën uit de filosofie, logica, psychologie, economie en statistiek kunnen ons helpen om betere beslissingen te nemen en doortastender door het leven te gaan. Richard Nisbett presenteert deze ideeën op toegankelijke wijze en biedt effectief denkgereedschap om je te wapenen tegen gebrekkige redeneringen en gechargeerde beweringen.

‘Alle wijsheid van psychologisch onderzoek in de 20ste en 21ste eeuw is gedistilleerd in één voortreffelijk boek: doe er je eindeloze voordeel mee! Je zult een reuzenstap zetten op het pad naar betere beslissingen in je leven.’ – Carol S. Dweck, auteur van Mindset

'De meest invloedrijke denker in mijn leven is de psycholoog Richard Nisbett. Hij gaf me in wezen mijn kijk op de wereld.' - Malcolm Gladwell, The New York Times Book Review

Auteurs

Richard E. Nisbett

Richard E. Nisbett is hoogleraar psychologie aan de University of Michigan in Ann Arbor. Hij schreef eerder The Geography of Thought en Intelligence and How to Get It.