Gelukkigst Bekijk groter

Gelukkigst

Lessen in geluk overal ter wereld

9789462721562

Verkrijgbaar

Een rijk geïllustreerd boek over geluk, maar dan anders: wetenschap en reisverhaal in één
Met medewerking van ‘geluksprofessoren’ Ap Dijksterhuis, Patrick van Hees, Meike Bartels en Ruut Veenhoven

Meer details

24,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijThema
Jaar van uitgave2018
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's276p.

Meer informatie

Tjerk en Alissa deden waar de meeste mensen alleen maar van dromen: ze onderbraken hun prima leventje om een jaar op zoek te gaan naar geluk in de wereld. De inspiratie kwam van wereldwijde onderzoeken naar de gelukkigste landen, zoals het World Happiness Report en de Happy Planet Index. Want wat zijn de menselijke verhalen achter de cijfers? Waarom zijn Finnen zo gelukkig? Op welke manier ervaren Costa Ricanen geluk? En hoe ziet geluk eruit voor de inwoners van landen als Sri Lanka of Kenia, die onderaan de rankings staan? 
 
Gelukkigst neemt je mee op hun reis en vertelt de lessen van de inwoners van de meest, én van de minst gelukkige landen ter wereld. Maar het is meer dan een inspirerend feel-goodboek: de kleurrijke beschrijvingen van de landen en de bijzondere ontmoetingen zijn doorweven met wat wetenschappelijk onderzoek ons vertelt over het menselijk geluk. En hoewel Nederlanders zich volgens dezelfde onderzoeken over het algemeen bovengemiddeld gelukkig voelen, kun jij zeker je voordeel doen met de praktische ‘tips voor thuis’ van de auteurs.
 
Of je nou liever luistert naar de wijsheid van Sigrun uit IJsland of naar de theorie van beroemde ‘geluksprofessoren’ als Ap Dijksterhuis en Ruut Veenhoven: lessen in geluk vind je overal ter wereld. Een uitgave om heel gelukkig van te worden.

Auteurs

Alissa van der Voort

Alissa van der Voort is gek op mensen, avonturen en nieuwe ideeën, en maakt de wereld graag een beetje mooier. Als coach, organisatiestrateeg, geluksexpert en ondernemer is het haar doel mensen en organisaties in hun kracht te zetten. Zij heeft een bedrijfskundige achtergrond en is daarnaast gespecialiseerd in positieve psychologie.


Tjerk Klompmaker

Tjerk Klompmaker is een levensgenieter! Zijn passies zijn reizen, champagne, wielrennen en mensen. Hij houdt het graag gevarieerd: hotelmanagement, een MBA en eigen champagnebedrijf zorgen ervoor dat hij nooit stilzit. Na jaren managementconsultant geweest te zijn is hij nu HR specialist. Een geboren optimist die de zon altijd ziet schijnen en geen uitdaging uit de weg gaat.