Wie wil je zijn? Bekijk groter

Wie wil je zijn?

Integer blijven, ook als het moeilijk wordt

9789462720596

Verkrijgbaar

Praktisch en toegankelijk boek over integriteit waarmee je zelf aan de slag kan, voor jezelf, je team of je organisatie. Heldere extra kaders met de filosofische achtergrond van integriteit.

Meer details

19,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijThema
Jaar van uitgave2016
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's176p.

Meer informatie

Regelmatig haalt het de kranten: de integriteitsproblematiek. Declaratieschandalen, omkoping, snoepreisjes, bizarre bonussen, vriendjespolitiek. Natuurlijk veroordelen we dat en zijn we ervan overtuigd dat het altijd ‘de anderen’ zijn die zo in de fout gaan. Dat zouden wij nooit doen. Maar is dat wel zo?

Hoe integer ben je?
Kun jij met de hand op je hart beweren dat je altijd en in alle situaties integer bent? Kun jij volmondig ‘nee’ zeggen op de volgende vragen:
• Roddel je mee met collega’s?
• Voer je die opdracht uit van je leidinggevende waar je totaal niet achterstaat?
• Pleeg je privételefoontjes tijdens werktijd en neem je weleens een pen mee?
• Vertel je een werknemer die een huis gaat kopen dat er een reorganisatie komt en haar baan op de tocht staat?

De juiste beslissing nemen
Er zijn eindeloos veel situaties waarin je keuzes moet maken. Relatief simpele beslissingen maar soms ook heel complexe besluiten, als er meerdere argumenten en betrokkenen in het spel zijn. Goed kiezen kan dan lastig zijn. En soms is het zo ingewikkeld dat er geen juiste oplossing voor je dilemma is. Houd je dan vast aan je principes, ongeacht de gevolgen?

Wie wil je zijn? Integer blijven, ook als het moeilijk wordt helpt je beslissingen te nemen wanneer je gevoel en verstand niet op één lijn liggen. En in situaties waar je niet uit komt omdat er simpelweg geen goed antwoord is. Je leert op een zorgvuldige manier nadenken over het dilemma en leert keuzes maken waar je echt achter staat. Je wordt daadkrachtiger en effectiever, krijgt een heldere focus, gaat jezelf meer waarderen en hebt minder last van schuld en andere vervelende emoties.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Wim Geerts

Sinds 2001 traint en coacht Wim Geerts leidinggevenden uit diverse sectoren. Sinds 2006 doet hij dat vanuit Schouten & Nelissen. Hij is geraakt door de vaak moeizame samenwerking op de werkvloer. Hij wil leidinggevenden laten ervaren dat integriteit, vertrouwen en goede relaties de kortste weg naar optimale resultaten vormen.


Annette de Vos-van Weel

Annette de Vos-van Weel heeft al vanaf het begin van haar carrière een grote interesse in het thema integriteit. Haar studie Psychologie heeft Annette afgesloten met een onderzoek naar leugendetectie. Ze heeft meer dan acht jaar ervaring als learning consultant. Door middel van training, coaching en advies heeft zij (internationale) organisaties geholpen zich te ontwikkelen. Integriteit heeft daarbinnen haar speciale aandacht gehad.