De mythe van perfectionisme Bekijk groter

De mythe van perfectionisme

over nut en nadeel van perfectionistisch gedrag

9789058712707

Verkrijgbaar

Over de voor- en nadelen van perfectionisme. Inspirerende inzichten en interviews met perfectionisten en niet-perfectionisten. Met de methode van de Gremlin om het kleine monstertje te lijf te gaan wanneer perfectionisme problematische vormen aanneemt.

Meer details

14,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thema
Jaar van uitgave 2010
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 112p.

Meer informatie

Perfectionisme wordt vaak als een last ervaren. En dat is welbeschouwd best vreemd. Wat is er immers mis met streven naar het best haalbare? Niets. Zolang dat streven maar niet verlammend werkt ... En dat is helaas wel vaak het geval. Als alleen het beste goed genoeg is, blijft er doorgaans maar bar weinig over.

Interviews met perfectionisten en niet-perfectionisten
De mythe van perfectionisme beschrijft zowel de voor- als nadelen van perfectionisme. Inspirerende inzichten worden afgewisseld met interviews met spraakmakende perfectionisten en niet-perfectionisten zoals ondernemer Jan Schouten en cabaretier Erik van Muiswinkel.

De methode van de Gremlin
Voor situaties waarin perfectionisme problematische vormen aanneemt, introduceren de auteurs de methode van de Gremlin. Deze metafoor helpt je om het kleine monstertje te lijf te gaan dat je belet om te zijn zoals je bent: misschien niet perfect, maar zeker goed genoeg.

Auteurs

Bert van Dijk

Bert van Dijk is trainer, schrijver en opleider van trainers. Mensen ondersteunen om met plezier en passie samen te werken is zijn missie. Bert verzorgt trainingen, workshops en lezingen over de boeken die hij schrijft. De Roos van Leary is Berts basisinstrument. Zijn werk kenmerkt zich door vakmanschap en maatwerk. Bij Thema publiceerde hij inmiddels meer dan tien titels.
Kijk ook op: www.bertvandijk.eu en www.learyacademy.nl. Volg Bert op twitter: @bertvandijkbv


Anna van Dijk


Rick Carson

Rick Carson is psychotherapeut, trainer en coach en oprichter en directeur van The Gremlin Taming Institute www.tamingyourgremlin.com
Het door Carson geschreven boek Taming your Gremlin® is een bestseller in de VS.