En nu ik (waaier) Bekijk groter

En nu ik (waaier)

Assertiviteit in een notendop

9789058716965

Verkrijgbaar

Minicursus assertiviteit. Tips en tools over assertief gedrag in handige checklists.

Meer details

15,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijThema
Jaar van uitgave2012
Bindwijzewaaier
Aantal pagina's20p.

Meer informatie

Minicursus assertiviteit. Tips en tools over assertief gedrag in handige checklists.

Assertiviteit is iets van alledag. Hoe kom ik op voor mezelf? Hoe kan ik duidelijk mijn grenzen aangeven? Hoe spreek ik een ander aan op zijn gedrag? Hoe zorg ik dat ik meer uit de verf kom? Dat niet iedereen dat in de vingers heeft, blijkt wel uit de enorme belangstelling die er is voor assertiviteitstrainingen. En de stapels boeken en artikelen die over dit onderwerp worden geschreven.

De waaier En nu ik is een minicursus assertiviteit voor mensen die zichzelf meer op de voorgrond willen zetten, zonder daarbij de ander uit het oog te verliezen. De waaier bestaat uit checklists waarin je kunt lezen hoe het zit met je rechten, wat je tegen negatieve gedachten kunt doen, hoe je omgaat met kritiek en complimenten leert ontvangen. Verder komt het aanpakken van blokkades aan de orde en hoe je spanning kunt verminderen.

Assertief zijn levert heel veel op. Je komt voor je eigen belangen op en houdt de relatie met de ander in tact. Je beweegt je vrijer, geniet meer, en bereikt veel vaker wat je wilt. Dat wil jij toch ook?

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Merijne Bloem

Merijne Bloem studeerde psychologie in Leiden. Bij Schouten & Nelissen werkte zij als trainer/adviseur op het gebied van Persoonlijke Bekwaamheden. Momenteel is Merijne Bloem werkzaam als senior Talent Development Manager bij Ormit.