Laat los

Ruimte voor alles wat je denkt en voelt

9789058713902

Verkrijgbaar

Een zeer toegankelijk boek met praktische handvatten om een balans te creëren tussen je innerlijke tegenstrijdigheden.

Meer details

17,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijThema
Jaar van uitgave2008, 2015
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's132p.

Meer informatie

Ook al beloven boeken als bijvoorbeeld The Secret het tegenovergestelde, vrijwel alles in het leven heeft een keerzijde. Tegenstrijdigheden als liefde-onafhankelijkheid, mooi-lelijk, dik-dun, samen-alleen, denken-doen of verstand-gevoel horen gewoon bij elkaar. Het ene bestaat bij de gratie van het andere, ze kunnen niet zonder elkaar. Het leven is prachtig, maar ook negatieve gedachten, angsten, onzekerheden en twijfels maken er deel van uit. Niet alles is rozengeur en maneschijn.

Moeite met tegenstellingen
Ja, nogal wiedes, zul je misschien denken. Maar hoe komt het dan dat toch zoveel mensen blijven worstelen met thema's als onafhankelijkheid-verbondenheid, angst-lef, mooi-lelijk, jong-oud, dik-dun, et cetera? Als je bijvoorbeeld alleen al kijkt naar het aantal facelifts en het succes van Sonja Bakker de laatste jaren, weet je dat heel veel vrouwen erg veel moeite hebben met de laatste twee tegenstellingen...

Synergie
Auteur Gijs Jansen vindt dat we op moeten houden met onszelf voor de gek te houden en dat het de hoogste tijd is om te beginnen met leven. In Laat los geeft hij je een aantal praktische handvatten om een balans te creëren tussen je innerlijke tegenstrijdigheden. De truc is synergie te creëren tussen de dingen die je wilt en de dingen waar je bang voor bent. Accepteren dat ook negatieve gedachten en gevoelens bij jou horen en dat deze je leven verrijken. Want zonder lelijk geen mooi, zonder oud geen jong en zonder angst geen lef. Dit boek leert je hoe je tegenstrijdigheden in evenwicht brengt.

Auteurs

Gijs Jansen

Gijs Jansen is psycholoog, supervisor en opleider in Acceptance and Commitment Therapy (ACT) bij Seetrue mindfulnessopleidingen. Hij heeft inmiddels een lijst van boeken en publicaties op zijn naam staan, waaronder de bestsellers Denk wat je wilt, doe wat je droomt, Leef!, Laat los en Omarm jezelf. Naast opleidingen verzorgt Gijs workshops door het hele land en is hij e-coach bij Psychologie Magazine. Meer weten? Kijk op act-opleiding.nl en actencoaching.nl.