Waarom niet iedereen mij leuk hoeft te vinden Bekijk groter

Waarom niet iedereen mij leuk hoeft te vinden

De mythe van de Lovejunk

9789058715913

Verkrijgbaar

Zeer toegankelijk en herkenbaar boek ziekelijke behoefte aan waardering en het doorbreken van deze vicieuze gedragscirkel.

Meer details

14,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thema
Jaar van uitgave 2009
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 88p.

Meer informatie

Ziekelijke behoefte aan waardering
Er bestaan een hoop verslavingen, maar verslaving aan de liefde? Ja echt, het bestaat. Het betekent dat je een bijna ziekelijke behoefte hebt aan waardering, vriendschap, liefde, aandacht. De grootste zorg van een liefdesjunk is dat niet iedereen hem fantastisch vindt. Hij raakt van slag als anderen hem niet de beste, mooiste, liefste, aardigste en allerleukste vinden. Als iemand hem niet groet, denkt hij dat hij iets fout gedaan heeft en dat het dus voor altijd en eeuwig mis is tussen hem en die ander.

Vicieuze cirkel van gedrag
Die afhankelijkheid van de waardering van anderen is de grootste kwetsbaarheid van een lovejunk. Hij wijdt zijn leven aan het behagen en pleasen van andere mensen, om te voorkomen dat zij hem links laten liggen. Tot vervelens toe, met als gevolg dat mensen juist over hem heen gaan lopen en hij het tegenovergestelde bereikt.

Ben jij eigenlijk ook te afhankelijk van de waardering van anderen om je prettig en gelukkig te voelen? Waarom niet iedereen mij leuk hoeft te vinden helpt je uit die vicieuze gedragscirkel te komen. Je leert inzien dat het een absurde eis is dat iedereen je leuk en aardig moet vinden. En dat je een heel prettig leven kunt hebben als je deze irrationele gedachte kwijt bent.

Auteurs

Bert van Dijk

Bert van Dijk is trainer, schrijver en opleider van trainers. Mensen ondersteunen om met plezier en passie samen te werken is zijn missie. Bert verzorgt trainingen, workshops en lezingen over de boeken die hij schrijft. De Roos van Leary is Berts basisinstrument. Zijn werk kenmerkt zich door vakmanschap en maatwerk. Bij Thema publiceerde hij inmiddels meer dan tien titels.
Kijk ook op: www.bertvandijk.eu en www.learyacademy.nl. Volg Bert op twitter: @bertvandijkbv