Recht in de creatieve industrie Bekijk groter

Recht in de creatieve industrie

9789046908198

Verkrijgbaar

Dit toegankelijk geschreven boek behandelt de belangrijkste rechtsgebieden voor de creatieve industrie, met actuele praktijkvoorbeelden en tips & tricks. Voor de creatieve professional (in spe). 2de, geactualiseerde druk.

Meer details

35,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2021, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 256p.

Meer informatie

Kennis van het recht kan een creatieve carrière maken of breken. Bij het ontwikkelen, conceptualiseren en vermarkten van creativiteit speelt het recht een essentiële rol. Recht in de creatieve industrie maakt creatieve professionals (in spe) op een laagdrempelige manier wegwijs in de complexe wereld van het recht.

Recht in de creatieve industrie bespreekt de belangrijkste rechtsgebieden voor de creatieve industrie en gaat in op wet- en regelgeving binnen veelvoorkomende branches zoals reclame, media, muziek en entertainment. Actuele voorbeelden, belangrijke jurisprudentie en uitdagende stellingen worden aangevuld met ‘need to know’- en ‘nice to know’-informatie. Elk hoofdstuk eindigt met een samenvatting.

Dit toegankelijk geschreven boek bevat zowel praktijkverhalen als ‘tips & tricks’ die aansluiten bij opleidingen op het gebied van muziek, media, digitale media, entertainment, design, marketing, communicatie en hbo-rechten. Daarnaast is het ook geschikt voor professionals in de creatieve industrie.

Verschil met vorige druk
Van media en games tot design en muziek, voor de creatieve industrie zijn de afgelopen jaren flink wat rechtsregels gemoderniseerd. Zowel op Europees niveau als in het Nederlandse recht zijn er belangrijke wetswijzigingen geweest en is er nieuwe jurisprudentie ontstaan. Zo zijn het auteursrecht, het merkenrecht en het privacyrecht aangepast aan een steeds digitaler wordende samenleving. Deze nieuwe druk neemt je mee in de meest actuele wet- en regelgeving, die van belang is voor de creatieve professional.

Auteurs

Ilse van de Laar-Wijdeven

Mr. Ilse van de Laar-Wijdeven is afgestudeerd in het Intellectueel Eigendomsrecht en het Contractenrecht en werkt als docent Recht bij Fontys Academy for Creative Industries (ACI).