Met recht bepleit! Bekijk groter

Met recht bepleit!

Leer vaardig beargumenteren en betogen

Verkrijgbaar

Alle aspecten die een jurist in opleiding nodig heeft om goed te leren beargumenteren, betogen en pleiten. 75 praktische en gevarieerde opdrachten. Voor studenten juridische opleidingen hoger onderwijs. 2de geactualiseerde druk

Meer details

40,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2019, 2de druk
Bindwijze grote paperback
Aantal pagina's 256p.

Meer informatie

Een jurist moet goed en overtuigend kunnen argumenteren. Kennis over argumentatietheorie is daarbij cruciaal, maar voor de (aankomend) jurist is het minstens zo belangrijk te weten hoe die theorie in de juridische praktijk toegepast kan worden. Hoe verwerk je deze kennis bij het opzetten van bijvoorbeeld een pleidooi?

Dit boek gaat in op alle aspecten die een jurist in opleiding nodig heeft om goed te leren beargumenteren, betogen en pleiten. De theorie wordt helder en beknopt weergegeven en er is veel ruimte voor oefening. Dit werkboek bevat 75 praktische en gevarieerde opdrachten bij actuele (juridische) teksten uit en over diverse rechtsgebieden die aansluiten bij de belevingswereld van de student.

De code bij het boek geeft de gebruiker achttien maanden exclusieve toegang tot de website. Het materiaal op de website bestaat uit 38 filmpjes bij de opdrachten uit het boek, toegang tot teksten ten behoeve van de opdrachten en stellingen.
Voor docenten zijn antwoorden bij de opdrachten uit het boek en tentamenopgaven met antwoorden beschikbaar.

Verschil met vorige editie:

  • Het boek is geheel geactualiseerd;
  • Het aantal oefeningen is uitgebreid en vernieuwd;
  • Er is nieuw materiaal toegevoegd om mee te oefenen. 

Met recht bepleit! is speciaal ontwikkeld voor juridische opleidingen in het hoger onderwijs en sluit in didactiek aan op Met recht begrepen! – Oefeningen in tekstbegrip, samenvatten en woordenschat voor juristen en Met recht bedreven! – Oefeningen juridische vaardigheden. Dankzij de diversiteit in opdrachten, de filmpjes en de beknopte theorie is Met recht bepleit! een dynamisch werkboek en bij uitstek geschikt voor studenten in het hoger onderwijs.

Gerelateerde titels

Downloaden

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Daisy van der Wagen-Huijskes

Drs. Daisy van der Wagen-Huijskes is neerlandica en werkzaam als hoofddocente aan de opleiding HBO-Rechten van de HAN University of Applied Sciences. 


Diana Seegers-van Eekeren

mr. Diana Seegers-van Eekeren is juriste. Ze is als hoofddocenten verbonden aan de opleiding HBO-Rechten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.