Fractie van een pixel Bekijk groter

Fractie van een pixel

Verhalen met een kosmisch perspectief

9789057125614

Verkrijgbaar

Ga op ontdekkingstocht in het universum op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten. Ingewikkelde dingen makkelijk uitgelegd.

Meer details

18,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 224p.

Meer informatie

‘Van Hal is goed in ingewikkelde dingen makkelijk uitleggen.’ – Quest

Kijk eens naar de foto op de voorkant van dit boek. Dat is de aarde, gefotografeerd tussen de ringen van planeet Saturnus, op bijna anderhalf miljard kilometer van hier. Het is een beeld dat je direct laat voelen hoe onze planeet als bescheiden stipje door een onmetelijk groot heelal dobbert.

Wat zich afspeelt in dat heelal is zó ver verwijderd van ons aardse leven – werken, boodschappen doen, voor de kinderen zorgen – dat je er heerlijk bij weg kunt dromen. Of het nu gaat over onze beroemd geworden eerste stappen op de maan, ruim vijftig jaar geleden, of over de verre, verre toekomst, wanneer het universum tot een definitief einde komt: bekijk onze levens vanuit dat kosmisch perspectief en alles wordt relatief. Het maakt van het heelal het ideale tegengif voor het heftige nu.

Dit boek voert je mee op ontdekkingstocht in het universum en schotelt je de meest recente wetenschappelijke inzichten voor, over alles van exotische nieuwe werelden tot reusachtige zwarte gaten. Het laat daarmee – tussen de regels door – zien dat we allemaal één zijn op deze nietige planeet, onze onderlinge verschillen zodanig klein dat je ze nog nauwelijks kunt waarnemen.

Gerelateerde titels

Auteurs

George van Hal

George van Hal is opgeleid als sterrenkundige en is wetenschapsredacteur bij de Volkskrant. Hij spreekt regelmatig bij publiekslezingen en op de radio over het heelal. Eerder schreef hij onder meer Elastisch universum en Robots, aliens en popcorn. In dit nieuwste boek bundelt hij zijn beste ruimteverhalen van de afgelopen jaren.