Viraal Bekijk groter

Viraal

Waarom dingen zich verspreiden - en waarom ze stoppen

9789057125553

Verkrijgbaar

Een nuchter betoog over hoe wiskunde ons helpt uitbraken - ziektes, hypes, nepnieuws, geweld, computervirussen - beter te begrijpen en aan te pakken.

Meer details

22,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 320p.

Meer informatie

Een dodelijk virus grijpt plotseling wereldwijd om zich heen.
Een politieke beweging is ineens in opmars, om snel weer te verdwijnen.
Een innovatief idee verspreidt zich als een lopend vuurtje en verandert onze wereld.

We zijn meer dan ooit met elkaar verbonden en ons leven wordt bepaald door uitbraken – ziektes, hypes, nepnieuws, computervirussen, internetmemes, geweld – die razendsnel opkomen, zich verspreiden en weer verdwijnen. Om deze uitbraken te beheersen moeten we de verborgen mechanismen erachter begrijpen: van ‘superverspreiders’ die pandemieën of financiële crises veroorzaken, tot de dynamiek van vriendschappen en van eenzaamheid.

Kucharski legt daarbij uit hoe we onze voorspellingen kunnen verbeteren – en waarom de meest accurate voorspellingen vaak juist niet uitkomen. Een verrassend inzichtgevend boek.

‘Dit boek biedt aan de hand van vele anekdotes een nuchter betoog over hoe wiskunde ons helpt om besmettingen in al hun dynamische vormen beter te begrijpen en aan te pakken: van pandemieën tot wapengeweld, van financiële crises tot desinformatie.’ – Peter Piot, directeur van de London School of Hygiene & Tropical Medicine

‘Je kunt je nauwelijks een actueler boek voorstellen (...) na lezing begrijp je de wereld van nu beter.’ – The Times

The Guardian
sprak met Adam Kucharski over zijn boek. Beluister hier de podcast.

Gerelateerde titels

Auteurs

Adam Kucharski

Adam Kucharski is als wiskundige en epidemioloog, verbonden aan de London School of Hygiene and Tropical Medicine. Hij schreef eerder het boek The Perfect Bet en schrijft voor Wired, The Observer en The Times.