De code van creativiteit Bekijk groter

De code van creativiteit

Hoe AI leert schrijven, schilderen en denken

9789057125102

Verkrijgbaar

Een fascinerende verkenning van zowel artificiële intelligentie als de essentie van wat het betekent om een bewust, emotioneel mens te zijn.
Op 4 in de top 10 non-fictie van Standaard der letteren

Meer details

24,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 320p.

Meer informatie

Op 4 in de top 10 non-fictie van Standaard der letteren

Zal een computer ooit een meesterwerk schilderen, een symfonie componeren of een prijswinnende roman schrijven? Mag een machine hopen ooit Rembrandt, Mozart of Shakespeare naar de kroon te steken?

De stormachtige ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie (AI) veranderen de wereld in rap tempo, en steeds meer menselijke taken worden net zo goed, of zelfs beter, door machines gedaan. Maar kunnen algoritmes ook concurreren met de krachtige menselijke creativiteit? Wat betekent het om creatief te zijn? Hoeveel van onze emotionele reactie op kunst is eigenlijk een product van ons brein dat reageert op patronen en structuren? En wat kunnen machines daarvan leren? In dit boek onderzoekt Marcus du Sautoy de aard van creativiteit. Het resultaat is een fascinerende verkenning van zowel AI als de essentie van wat het betekent om een bewust, emotioneel mens te zijn.

Gerelateerde titels

Auteurs

Marcus du Sautoy

Marcus du Sautoy is hoogleraar wiskunde en Simonyi Professor for the The Public Understanding of Science aan Oxford University. Hij is bekend als presentator van de BBC-series The Story of Maths en The Code en schrijft regelmatig voor The Guardian, The Times en The Daily Telegraph. In 2010 is hij benoemd tot OBE (Officer of the Order of the British Empire) voor zijn verdiensten voor de wetenschap, en in 2016 tot Fellow of the Royal Society. Zijn wiskundig theaterstuk X&Y was onder andere te zien in het London Science Museum, het Glastonbury Festival en het Hay Festival.


Persartikels

‘Fascinerend. (…) Als alle ervaringen, hoop, dromen, visioenen, lusten, liefde en haat die de menselijke verbeelding vormgeven niets meer zijn dan een “algoritme”, dan zal een machine het vroeg of laat kraken.’ – The Times