Superlogisch Bekijk groter

Superlogisch

Hoe getallen je helpen om de wereld beter te begrijpen

9789057125201

Verkrijgbaar

De beste columns van Ionica Smeets over getallen. Met glasheldere logica en veel humor geschreven. En met praktische tips om de wereld beter te begrijpen.

Meer details

18,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijNieuwezijds
Jaar van uitgave2019
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's208p.

Meer informatie

In ons dagelijks leven regent het getallen – en niet alleen als er 10 procent kans is op regen. Wat zit er achter die getallen? Wat is de logica achter een BH-maat als 70F en hoe kun je een miljoenennota van 284.500.000.000 euro begrijpen? Hoe zie je of een kortingsactie bij de supermarkt voordelig is en waarom sta je altijd in de verkeerde rij?

Al tien jaar lang schrijft Ionica Smeets met glasheldere logica en veel humor over getallen voor de Volkskrant. Superlogisch bundelt haar beste columns en geeft praktische tips om de wereld beter te begrijpen – met getallen. Na het lezen van dit boek zul je op een andere manier naar getallen kijken en regelmatig in jezelf mompelen: ‘Ah, zo zit dat... Superlogisch!’

Auteurs

Ionica Smeets

Ionica Smeets is hoogleraar wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Leiden en moeder van Tex en Rifka. Ze schrijft columns voor de Volkskrant, presenteert populair-wetenschappelijke televisieprogramma’s, geeft lezingen en is voorzitter van de jury van de Libris Literatuur Prijs 2020. Samen met Ype Driessen maakt ze fotostrips voor New Scientist.

Foto copyright: Kato Tan