Avonturen in de mens Bekijk groter

Avonturen in de mens

Verkrijgbaar

Dit boek vertelt beeldend en prachtig over ons lichaam, ziekte en gezondheid, leven en sterven. Het verandert de manier waarop je naar je eigen lichaam kijkt.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2016
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 228p.

Meer informatie

Aan de hand van zijn ervaringen als arts en wereldreiziger neemt Gavin Francis je mee op een ontdekkingsreis door het menselijk lichaam. Wat richt een toeval aan in het brein? Wat heeft het ingenieuze mechanisme van de voet voor de mensheid betekend?

Avonturen in de mens is een ontroerend, informatief en prachtig geschreven boek. Het bespreekt de geneeskunde met verwijzingen naar filosofie, literatuur, kunst en geschiedenis. Achter elke ziekte en genezing, elk leven en sterven zit een verhaal.

Uit de Proloog: "Ik voorzie met geneeskunde in mijn levensonderhoud, maar mijn werk als huisarts heeft me daarnaast een schat aan ervaringen opgeleverd: ik word er elke dag aan herinnerd hoe zwak en tegelijk hoe sterk we zijn, aan de teleurstellingen die we met ons meedragen en aan momenten van vreugde. Een praktijk beginnen is alsof je op reis gaat door het landschap van het leven én het lichaam van anderen. Vaak is het terrein me vertrouwd, maar er vallen altijd nieuwe paden te banen en ik vang elke dag wel een glimp op van een nieuw panorama. Geneeskunde beoefenen betekent niet alleen dat je een reis maakt door de lichaamsdelen en de verhalen van anderen, maar ook dat je de mogelijkheden verkent die het leven biedt: het is een avontuur in de mens."

Vertaald door Nico Groen

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Gavin Francis

Gavin Francis is huisarts in Edinburgh en schrijft voor The Guardian, The Times, London Review of Books en Granta.
Met zijn boek Empire Antarctica won hij de Scottish Best Book of the Year Award.