De dieetmythe Bekijk groter

De dieetmythe

De echte wetenschap achter wat we eten

9789057125638

Verkrijgbaar

Op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten ontrafelt Tim Spector veelvoorkomende misvattingen over vet, calorieën, vitaminen en voedingsstoffen en leert ons welke rol microben in dit alles spelen.

Meer details

24,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 367p.

Meer informatie

‘De dieetmythe is fascinerend, en nu ben ik geobsedeerd door microben!’ – Nigella Lawson

‘Een intrigerende en originele kijk op de impact van voedsel op ons lichaam, onderbouwd door baanbrekend onderzoek.’ – Michael Mosley

  • Waarom werken de meeste diëten niet?
  • Waarom komt de ene persoon aan na het eten van een bepaalde maaltijd, en de andere niet?
  • Waarom worden we steeds dikker, ondanks alle voedingsadviezen?

De antwoorden zijn veel verrassender – en fascinerender – dan je zou denken. De sleutel tot een goede gezondheid en gewichtsverlies ligt niet in de nieuwste dieetrage, en zelfs niet in de eenvoudige mantra ‘eet minder, beweeg meer’, maar in de microben in ons lichaam. Alleen door te begrijpen wat ons eigen persoonlijke microbioom nodig heeft, kunnen we de verwarring over moderne voeding wegnemen en onze darmen en lichaam gezond krijgen – en houden.

Op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten ontrafelt Tim Spector veelvoorkomende misvattingen over vet, calorieën, vitaminen en voedingsstoffen. Gaandeweg leert hij ons bovendien de zin en onzin op voedingsetiketten te herkennen.

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Tim Spector

Tim Spector is hoogleraar genetische epidemiologie aan King’s College in London en arts-adviseur in Guy’s and St. Thomas’ Hospitals. Hij verschijnt regelmatig als deskundige op televisie en schrijft onder meer voor The Guardian.
(Foto: Peter Schiazza)


Persartikels

HUMO (5/07/2022) - Interview met Tim Spector