Ingelepeld Bekijk groter

Ingelepeld

Waarom maar weinig klopt van wat ons over voeding is verteld

9789057125430

Verkrijgbaar

Dit boek gaat over een andere manier van denken over voeding, dieet en eten. Bedoeld als tegengif tegen de sprookjes over voeding die we ingelepeld kregen. Per hoofdstuk ontkracht Tim Spector een mythe.

Meer details

22,99 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 304p.

Meer informatie

We worden overspoeld met voedingsadviezen, maar veel zijn misleidend of zelfs gevaarlijk voor onze gezondheid. De drie boosdoeners zijn: slechte wetenschap, verkeerde interpretatie van onderzoeksresultaten, en de voedingsindustrie. Voedsel is ons belangrijkste medicijn, maar hoe of wat moeten we eten?

Dit boek gaat over een andere manier van denken over voeding, dieet en eten. Het is bedoeld als een tegengif tegen de sprookjes over voeding die we ingelepeld hebben gekregen en waardoor we almaar ongezonder en ongeruster zijn geworden. Het wil je laten inzien dat ieder mens anders is dan de ‘gemiddelde’ persoon voor wie de richtlijnen bedoeld zijn.

Per hoofdstuk ontkracht Tim Spector een mythe – over onder meer light dranken, veganisme, vis, vlees, cafeïne, vitaminesupplementen, adviezen voor tijdens de zwangerschap, biologische voeding en de effecten van voeding op het milieu. Hij wil bereiken dat mensen minder kritiekloos allerlei informatie en aanbevelingen over voeding slikken. Aan de hand van vele voorbeelden leert hij mensen om te gaan met hypes, bangmakerij en desinformatie, en te zoeken naar wat voor iedereen persoonlijk werkt.

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Tim Spector

Tim Spector is hoogleraar genetische epidemiologie aan King’s College in London en arts-adviseur in Guy’s and St. Thomas’ Hospitals. Hij verschijnt regelmatig als deskundige op televisie en schrijft onder meer voor The Guardian.
(Foto: Peter Schiazza)


Persartikels

‘De voedingsrevolutie is volop gaande en Tim Spector is een van de visionairs die ons hier de weg wijst. Wat hij schrijft is verhelderend en ongelooflijk actueel.’ – Yotam Ottolenghi