Het slimmedarmendieet Bekijk groter

Het slimmedarmendieet

Hoe je je lichaam van binnenuit radicaal kunt veranderen

9789057124952

Verkrijgbaar

Een onthullende reis door je darmen. Over darmflora en de invloed ervan op stemming, gewicht en immuunsysteem. Met recepten, checklists en tips om je darmen gezonder te maken.
Meteen in de TopTien van boek.be

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 304p.

Meer informatie

Meteen in de TopTien van boek.be

Inclusief een 2-fasen dieetplan om je darmen te herstellen en te resetten.

Je darmen zijn verbazingwekkend slim en bevatten miljoenen neuronen. Ze zijn ook de thuisbasis van 1 à 2 kilo microbioom, een leger van microben die je stemming, je gewicht en je immuunsysteem beïnvloeden.

Dr. Michael Mosley neemt ons mee op een onthullende reis door de darmen. Hij laat zien hoe junkfood en overmatig gebruik van antibiotica veel ‘goede’ darmbacteriën hebben weggevaagd, wat heeft geleid tot epidemieën van allergieën, voedselintoleranties en obesitas.

Er bestaat voedsel dat goed is voor je darmflora, maar van slechts zeer weinig producten zoals prebiotica, probiotica en supplementen is de positieve werking op de darmflora wetenschappelijk bewezen. Dr. Mosley legt uit welke nuttig zijn en welke niet.

Het slimmedarmendieet bevat vele recepten, menuplannen, checklists en tips – alles wat je nodig hebt om je eetgewoontes aan te passen en je darmen gezonder te maken.

Gerelateerde titels

Auteurs

Michael Mosley

Michael Mosley is opgeleid tot arts aan het Royal Free Hospital in Londen. Na zijn afstuderen is hij bij de BBC gaan werken als wetenschapsjournalist en uitvoerend producent. Meer recent is hij bekend geworden als tv-presentator. Hij heeft diverse televisieprijzen in de wacht gesleept, waaronder een prijs van de Royal Television Society, en door de British Medical Association is hij uitgeroepen tot medisch journalist van het jaar. Hij heeft twee boeken geschreven: The Fast Diet (samen met Mimi Spencer, Short Books, 2012; in het Nederlands vertaald als Het vastendieet) en Fast Exercise (Short Books, 2013). Zijn vrouw is ook arts. Hij heeft vier kinderen, onder wie een zoon die geneeskunde studeert.
Mosley is bekend van zijn BBC-documentaires, zoals Het 5:2 vastendieet, Alles over bloed en Hoe word je een zorgeloos mens (uitgezonden door NTR Focus), en van zijn BBC-programma Trust me I am a Doctor.