Pudlenka Bekijk groter

Pudlenka

of ik had een hond en een kat

9789491738753

Verkrijgbaar

Liefdevol en met humor observeert Karel Čapek de gedragingen van huisdieren en trekt hij parallellen tussen dieren en mensen. Dat maakt van deze verhalenbundel een tijdloze klassieker.

Meer details

21,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.
Extra geïllustreerd

Meer informatie

Wie het populaire kinderboek over de brutale en lieve pup Dasja kent, [Voetnoot 2019] weet dat Karel Čapek een groot dierenliefhebber is. Liefdevol observeert Karel Čapek de gedragingen van huisdieren en doet daar op humoristische wijze verslag van. Met een scherp oog trekt hij parallellen tussen dieren en mensen, wat regelmatig tot komische inzichten leidt.

De verhalen verschenen eerst als feuilleton in de Tsjechische krant Lidové noviny. Na zijn dood werden deze verhalen verzameld in de bundel Pudlenka, of ik had een hond en een kat, voorzien van illustraties van Karel Čapek zelf en zijn broer Josef Čapek. Al met al is Pudlenka net als Dasja een tijdloze klassieker.

Tekst en fotografie: Karel Čapek
Illustraties: Karel & Josef Čapek
Uit het Tsjechisch vertaald door Edgar de Bruin

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Karel Capek

Karel Capek (1890-1938) is een van de meest vooraanstaande Tsjechische auteurs van de twintigste eeuw. Zijn romans worden over de hele wereld gelezen en geprezen. Capek verwierf vooral bekendheid als sciencefictionschrijver en hij wordt wel vergeleken met grootheden als George Orwell en Aldous Huxley. Ook schreef Capek toneelstukken, detectives en reisverslagen.


Persartikels

De Morgen, Zeno (27-28-11-2021) - "Deze vier nieuwe boeken zijn meer dan de moeite waard." Minirecensie - lezen