Kat Kaat is weg Bekijk groter

Kat Kaat is weg

een prentenleesboek

9789085601524

Verkrijgbaar

Een prentenleesboek om jonge nieuwkomers op een speelse manier aan te moedigen om te leren lezen en praten in een voor hen nieuwe taal.

Meer details

14,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Niño (imprint van SWP)
Jaar van uitgave 2021, 1ste druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 40p.
Extra geheel in kleur

Meer informatie

Met illustraties van Juliette de Wit

Kat Kaat is weg
Kaat is de kat van Mark.
Kaat slaapt bij Mark op bed.
Dat vindt Kaat fijn.
En dat vindt Mark fijn.
Kim speelt bij Mark.
Kim moet niezen van kat Kaat.
Kat Kaat moet even weg.
Maar dan blijft ze ook weg...

Dit prentenleesboek is gemaakt om jonge nieuwkomers op een speelse manier aan te moedigen om te leren lezen en praten in een voor hen nieuwe taal.

Als zij leren lezen, vliegen de letters hen al om de oren terwijl ze nog aan alle nieuwe klanken aan het wennen zijn en net hun eerste woordjes zeggen.

Omdat spelenderwijs iets leren enorm helpt bij het sneller vinden van een plek in de klas en daarbuiten, is speciaal voor hen Kat Kaat is weg als prentenleesboek ontwikkeld. Met op praktijkervaring gebaseerde instructie hoe het meeste uit dit boek te halen is door leerkrachten in het onderwijs aan nieuwkomers (of stagiaire, klassenassistent, vrijwilliger).

Gebruik dit boek ook als prentenpraatboek door losse woordjes als trots en troost aan te grijpen om korte gesprekjes uit te lokken. De kinderen lezen die losse woordjes zelf en door herhaling kunnen ze al snel zelf ook de langere tekst van de voorlezer lezen. (Sluit aan op AVI E3, VLL Zwijsen.)

Volwassen nieuwkomers kunnen er ook hun voordeel mee doen. Door de eenvoudige taal is het voor hen snel (voor) te lezen. Net als door ouders die (voor)lezen lastig vinden. 

Verder is het natuurlijk voor alle peuters en kleuters (en hun voorlezers) die van kleurrijke prentenboeken houden. 

Gerelateerde titels

Auteurs

Joke de Jonge

Joke de Jonge houdt van innovatief werken en het ontwikkelen van methodieken op uiteenlopende terreinen. Bij Amnesty International drukte zij een stempel op de vormgeving van de opvang van politieke vluchtelingen in de beginjaren. Bij een interculturele jongeren uitwisselingsorganisatie ontwierp zij een trainings- en scholingssysteem voor de vrijwilligers en bij Thuiszorg Amsterdam richtte zij zich op ziekteverzuimpreventie, arbobeleid en leerlingenbegeleiding.
Vanaf 2000 is zij actief als zelfstandig ondernemer met haar schrijfbedrijf De Jonge Teksten, zodat zij haar twee passies (plannen bedenken en uitvoeren én schrijven) kon combineren. 15 jaar later en ruim 20 kinderboeken verder verkende zij wat zij op schrijfgebied voor mensen met beginnende dementie zou kunnen betekenen en ontwikkelde zij specifiek voor jonge nieuwkomers het Prentenleesboek Kat Kaat is weg om op een speelse manier te leren lezen, terwijl de kinderen tegelijk nog bezig zijn om een nieuwe taal te leren kennen.