Heikje Heks - het geheim van Betkin Bekijk groter

Heikje Heks - het geheim van Betkin

9789082495874

Sold out

Opnieuw een magisch verhaal van de kleine heks, dat zich afspeelt in en rond Dendermonde en het mysterieuze dorpje Vlassenbroek.

Meer details

Datasheet

Uitgeverij Uitgeverij Gandaboeken
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 166p.

Meer informatie

Op een nacht heeft Heikje heks een visioen. Het wenkt haar om op zoek te gaan naar een meisje met de naam Betkin. Betkin heeft iets te maken met het jaar 1596 waarin haar moeder Tanne op Teycken tot de brandstapel veroordeeld werd wegens hekserij. De dag na de verbranding werd Betkin door de Vierschaar van Dendermonde vogelvrij verklaard. Dat vindt Heikje verschrikkelijk. Vooral omdat Tanne en Betkin onschuldig waren.

Heikje die steeds strijd levert voor de rechtvaardigheid, voelt dat ze moet ingrijpen. Samen met haar twee onafscheidelijke vriendjes Melleke en Dieter reist ze door de tijd naar het Land van Dendermonde, waar ze kennis maakt met ridder Reinout en zijn beroemde Ros Beiaard.

Opnieuw een magisch verhaal van de kleine heks, dat zich afspeelt in en rond Dendermonde en het mysterieuze dorpje Vlassenbroek.

Schrijfster Patricia De Landtsheer kwam in contact met het bizarre verhaal van Tanne up Teycken en haar dochter Betkin, die opgepakt werden in het Land van Aalst op verdenking van hekserij. Tanne, met als echte naam Anna Scoocx, werd op 10 januari 1596 op de grote markt te Dendermonde als heks verbrand. De dag na haar verbranding werd haar dochter Betkin vrij gelaten. Sindsdien heeft men nooit meer iets van het meisje gehoord. Tanne up Teycken was een kruiden- en vroedvrouw en werd onschuldig veroordeeld.

Voor jonge heksen en heksenmeesters vanaf 9 jaar en ouder.

Auteurs

Patricia De Landtsheer

Patricia De Landtsheer (1952, Dendermonde) schrijft zowel voor kinderen als volwassenen. In 1983 verscheen haar debuutroman Vluchtheuvel. In 1993 schreef ze Nog even naar Jan, haar eerste jeugdroman. Naast roamns schrijft ze ook poëzie. In 2013 verscheen haar 40ste boek, de bundel Doorheen de duisternis, het licht, een verhaal in dichtvorm dat ze samen met kunstfotograaf Etienne Van den Bulcke uitwerkte. Patricia schrijft vooral themaboeken, waarin vaak oorlog en de gevolgen ervan centraal staan.