Dasja Bekijk groter

Dasja

oftewel het leven van een pup

9789491738449

Verkrijgbaar

Een vrolijk kinderboek over de eigenwijze foxterriërpup Dasja, een wildebras die graag op verkenning gaat en overal in bijt. Zelf lezen vanaf 9 jaar en voorlezen aan jongere kinderen. Met illustraties.

Meer details

18,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 120p.
Extra geïllustreerd met tekeningen en foto's

Meer informatie

Lassie, Snuf, Takkie en Rataplan, er zijn nogal wat honden van naam en faam in de wereld van het kinderboek en het stripverhaal. In dit rijtje hoort zeker ook de foxterriër Dasja thuis, de 'hoofdpersoon' in het vrolijke kinderboek Dasja oftewel het leven van een pup van de vermaarde Tsjechische schrijver Karel Capek. Dit boek, dat in 1933 uitkwam, wordt het tot op de dag van vandaag in Tsjechië gelezen en voorgelezen. Elk kind groeit hier op met Dasja, de eigenwijze wildebras die op verkenning uitgaat en graag overal in bijt.

Dasja is geen fictief personage. Het speelse hondje heeft echt bestaan. Het werd geboren in het huis van de schrijver, waar het ooit enthousiast de boel op stelten zette. Capek beschrijft op vermakelijke en intelligente toon de lotgevallen van de opgroeiende pup. In een poging Dasja wereldwijs te maken, vertelt de schrijver het dier fantasievolle verhaaltjes: over hoe mensen in elkaar zitten en waarom terriërs altijd zo graag in de grond graven.

Dasja oftewel het leven van een pup bevat meer dan zestig kleine en grotere tekeningen van het hondje, door de schrijver zelf gemaakt. Dat geldt ook voor de foto's van Dasja, die voorzien zijn van grappige bijschriften.
Dasja wordt aanbevolen voor zelfstandig lezende kinderen vanaf 9 jaar, en het leent zich ook goed om voorgelezen te worden aan jongere kinderen.

Uit het Tsjechisch vertaald door Edgar de Bruin.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Karel Capek

Karel Capek (1890-1938) is een van de meest vooraanstaande Tsjechische auteurs van de twintigste eeuw. Zijn romans worden over de hele wereld gelezen en geprezen. Capek verwierf vooral bekendheid als sciencefictionschrijver en hij wordt wel vergeleken met grootheden als George Orwell en Aldous Huxley. Ook schreef Capek toneelstukken, detectives en reisverslagen.