Kajtus, tovenaar Bekijk groter

Kajtus, tovenaar

9789491740428

Verkrijgbaar

Het verhaal van een onrustige jongen die droomt van macht en vrijheid en die van zijn avonturen in de wereld leert dat je nooit alles kunt doen wat je wilt.

Meer details

14,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Levendig Uitgever
Jaar van uitgave 2016
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 104p.

Meer informatie

Bewerkt door Karel Eykman en met illustraties van Patsy Backx

Kajtus is een echte deugniet die kan toveren. Eerst heeft hij de grootste lol. Hij zet alle klokken vooruit en laat honden en katten vechten. Als de stad in grote chaos is, gaat de politie naar hem op zoek. Kajtus vlucht en komt in Parijs en Amerika terecht. Hij beleeft daar spannende en te gekke avonturen. Hij krijgt heimwee en gaat weer terug naar Warschau, naar zijn moeder en vader. En naar zijn vriendjes, met wie hij ook zonder te toveren kattenkwaad kan uithalen. Van zijn avonturen heeft hij geleerd dat als je echt iets wilt, het ook gebeurt. Maar je kunt niet alles willen, ook al kun je toveren, want je leeft niet alleen op de wereld.

Janusz Korczak (1878 – 1942) is één van de grootste pedagogen uit de twintigste eeuw. Als kinderarts trok hij zich het lot aan van weeskinderen in Warschau, waar hij in 1912 een weeshuis voor Joodse kinderen stichtte. Hier probeerde hij in de dagelijkse soms weerbarstige praktijk van een kindertehuis zijn pedagogische ideeën, waarin de rechten van kinderen centraal staan, te realiseren. Zo hadden de kinderen in zijn weeshuis een eigen parlement, eigen regels en een eigen krant. Iedere avond vertelde Korczak de kinderen een verhaaltje. Van díe verhalen koos Karel Eykman de mooiste uit en maakte er één boek van.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Janusz Korczak