Blind! Bekijk groter

Blind!

De wonderlijke tocht van Jeroen Pietersen

9789491545498

Verkrijgbaar

Dit spannend kinderboek vertelt een episode uit het leven van een fantasierijke blinde jongen, die de hoop nooit opgeeft en laat kinderen kennismaken met wat blind zijn kan betekenen.

Meer details

19,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijLes îles
Jaar van uitgave2017
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's124p.
Extramet cd

Meer informatie

Blind! is een spannend geïllustreerd kinderboek van Roland Bergeys. Het vertelt een episode uit het leven van een fantasierijke blinde jongen, die de hoop nooit opgeeft.
Blind! laat kinderen op een boeiende manier kennismaken met wat blind zijn kan betekenen.

Bij het boek hoort ook cd met een geanimeerde audioversie. De luisterversie is gemaakt in samenwerking met vzw Transkript/Luisterpunt. Aan het luisterverhaal werkte een team van meer dan 20 acteurs en muzikanten, waaronder jeugdauteur Guy Didelez, radio-en tv-presentator Michel Follet, Peter Holvoet-Hanssen (voormalig stadsdichter van Antwerpen) en Hilda Hofman (Noordtheater/Theater aan de stroom).

Auteurs

Roland Bergeys

Roland Bergeys (1954) is auteur, regisseur, songsmid, gitarist, mondharmonicaspeler, zanger en verteller.
Zijn toneelstukken werden onder andere opgevoerd op het Europees Theaterfestival, in het MuHKA, en het Fakkelteater; en werden vertaald in het Frans en in het Roemeens. Met zijn vertel-ensemble Uitgelezen Gezelschap brengt Roland lezingen van zijn boeken, verlucht met klankfragmenten en fotoprojecties.
Hij publiceerde ook meerdere boeken over WOI, WOII en over zijn familiegeschiedenis. De moeder van Roland Bergeys was gewapend verzetsstrijdster in '40-'45, maar nam afstand van de beweging na baldadigheden tegen vermeende collaborateurs.