Mijn vader is een vis Bekijk groter

Mijn vader is een vis

9789490952242

Verkrijgbaar

Mooi en teder verhaal in soms poëtische bewoordingen, over een jongen met twee moeders die zijn weg zoekt in het leven.

Meer details

15,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij kartonnen dozen
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 140p.

Meer informatie

Basti is al dertien jaar gelukkig met zijn twee moeders. Maar als ze hem meenemen naar een huisje aan zee ‘om gezonde lucht op te doen’, vindt hij dat maar niks. Er valt daar niets te beleven en hij zal zich dood vervelen. Al heel gauw merkt hij dat hij zich vergist. Mensen waar hij het nooit van zou verwachten worden zijn vrienden. Als een van zijn moeders op een dag het huis verlaat en hij zelf hopeloos verliefd wordt op de zus van een vriend, krijgt Basti het moeilijk…
Mooi en teder verhaal in soms poëtische bewoordingen, over een jongen die zijn weg zoekt in het leven.

“Het is op een heel unieke manier geschreven en dat zorgt ervoor dat je je goed kan inleven in het verhaal.” Emile (11 jaar)

Auteurs

Gil vander Heyden

Gil vander Heyden schreef meer dan 50 kinder- en jeugdboeken en als medewerkster aan weekbladen voor kinderen een groot aantal korte verhalen. Daarnaast ook luisterspelen, cursiefjes en gedichten, De volledige lijst met de titels van haar boeken is o.a. te vinden bij Kjoek, Jeugdliteratuur.org, Leesplein en DBNL. Verder vindt u ook informatie bij Google: jeugdauteur Gil vander Heyden of : dichter Gil vander Heyden. De laatste jaren werd het schrijven van gedichten voor haar steeds belangrijker. Haar bundels zijn in de eerste plaats bedoeld voor kinderen en jongeren, maar worden ook door volwassenen graag gelezen. 
Ze kreeg voor haar werk tweemaal de Rotaryprijs en driemaal de prijs van de provincie Antwerpen; de laatste keer in 1996 voor haar jeugdroman 'Uit het water gefloten'. In 1984 werd ze laureate van de vijfjaarlijkse Lavkiprijs en in 1988 en in 2001 won ze de tweejaarlijkse poëzieprijs Dichter bij Jeugd. Blij was ze ook met het erediploma Premio Europeo di Letteratura Giovanile 'Pier Paolo Vergerio' voor haar jeugdroman De chipseter. In 1991 won ze de eerste prijs in de auteurswedstrijd Internationaal Jaar van de Alfabetisering. 
Voor haar bundel 'Kleine stemmen' ontving ze in 2014 een Zilveren Griffel.