Klein woordenboek Turks Bekijk groter

Klein woordenboek Turks

9789062833757

Verkrijgbaar

Basiswoordenlijst met de 2500 meest gangbare woorden uit het hedendaagse Turks, aangevuld met ruim 5000 afbeeldingen en typische zegswijzen.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2003
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 218p.

Meer informatie

Het Klein woordenboek Turks is een basiswoordenlijst waarin de 2500 meest gangbare woorden uit het hedendaagse Turks zijn opgenomen. Deze woorden zijn te vinden in kranten, boeken, nieuwsrubrieken en gesprekken op radio en tv. Met deze basiswoordenschat wordt een dekking van bijna 90% van de Turkse taal bereikt. De basiswoordenlijst is aangevuld met ruim 5000 afleidingen, en bevat in totaal dus bijna 8000 woorden. In de vorm van typische zegswijzen en korte zinnen zijn nog eens 2200 voorbeelden opgenomen. Om de gebruiker bij het zoeken van een Turks woord op het juiste spoor te zetten is een woordenlijst Nederlands-Turks toegevoegd. Daarmee is het Klein woordenboek Turks een volwaardig en vooral praktisch woordenboek Turks. Het Klein woordenboek Turks kan afzonderlijk gebruikt worden maar ook goed in combinatie met de Basiscursus Turks, en het Conversatieboek Turks, eveneens van Gerjan van Schaaik.

Auteurs

Gerjan van Schaaik

Dr. Gerjan van Schaaik heeft zich gespecialiseerd in de taalkundige aspecten van het Turks en doceert aan de Universiteit Leiden. Voordien heeft hij onder andere gewerkt aan de Bo?aziçi Üniversitesi te Istanboel (Turkije) en de University of Michigan te Ann Arbor (VS).