Basiscursus Turks Bekijk groter

Basiscursus Turks

Verkrijgbaar

In deze cursus komen de belangrijkste grammaticale constructies aan de orde die een Nederlandstalige nodig heeft om Turks te leren spreken.

Meer details

19,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2004, 4de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 180p.

Meer informatie

In deze cursus komen de belangrijkste grammaticale constructies aan de orde die een Nederlandstalige nodig heeft om Turks te leren spreken. De auteur biedt de stof zo aan dat de cursist zich allereerst leert redden in alledaagse situaties. Alle zestien hoofdstukken bieden behalve uitleg van de taalregels ook luister- en themaoefeningen en een lijst nieuwe woorden. Het laatste hoofdstuk bevat vertaaloefeningen, waarvan de antwoorden ook in dit boek zijn opgenomen. Voor het gemakkelijk opzoeken van een bepaald onderdeel is bovendien achterin een index op de achtervoegsels opgenomen. Verder bevat het boek een overzicht voor de vervoeging van het werkwoord en de verbuiging van het naamwoord.

Auteurs

Gerjan van Schaaik

Dr. Gerjan van Schaaik heeft zich gespecialiseerd in de taalkundige aspecten van het Turks en doceert aan de Universiteit Leiden. Voordien heeft hij onder andere gewerkt aan de Bo?aziçi Üniversitesi te Istanboel (Turkije) en de University of Michigan te Ann Arbor (VS).