Standaardgrammatica Turks Bekijk groter

Standaardgrammatica Turks

Verkrijgbaar

Overzichtelijke en toegankelijke beschrijving van de taalregels van het Turks. Met veel voorbeelden uit literatuur en gesproken taal en uitgebreide registers.

Meer details

45,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2010, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 484p.

Meer informatie

Het Turks heeft een totaal andere structuur dan het Nederlands en de moderne talen in de ons omringende landen. Een systematisch opgebouwde kennis van de grammatica van het Turks is nodig om deze taal te kunnen lezen, schrijven, spreken en verstaan.

Standaardgrammatica Turks beschrijft op overzichtelijke wijze de taalregels van het Turks en aan de hand van deze regels wordt uitgelegd hoe je woordgroepen vormt van woorden en zinnen van woordgroepen klaar voor gebruik!

Voor de toegankelijkheid is het gebruik van puur taalkundige terminologie tot een minimum beperkt. Tevens wordt de uitleg toegelicht met een veelheid aan voorbeelden uit de literatuur en uit de gesproken taal van het dagelijks leven. Dankzij de uitgebreide registers kan dit boek ook goed als naslagwerk worden gebruikt.

Auteurs

Gerjan van Schaaik

Dr. Gerjan van Schaaik heeft zich gespecialiseerd in de taalkundige aspecten van het Turks en doceert aan de Universiteit Leiden. Voordien heeft hij onder andere gewerkt aan de Bo?aziçi Üniversitesi te Istanboel (Turkije) en de University of Michigan te Ann Arbor (VS).