Werk aan je winkel Bekijk groter

Werk aan je winkel

Jongeren leren communiceren en zichzelf presenteren

9789088505034

Verkrijgbaar

Verschillende creatieve werkvormen waarmee jongeren kunnen leren zichzelf op een passende manier te presenteren. Thema's: communiceren, complimenten en feedback, gevoelens uiten, voor jezelf opkomen en jezelf presenteren.

Meer details

29,00 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijSWP
Jaar van uitgave2014
Bindwijzehardcover
Aantal pagina's160p.

Meer informatie

Assertiviteit in communicatie en presentatie zijn belangrijke eigenschappen in een maatschappij waar de banen niet voor het oprapen liggen en excelleren de norm is. Je moet je kunnen onderscheiden en je eigen grenzen kunnen aangeven. Weten wanneer je assertief moet zijn met oog voor het belang van anderen en kunnen bepalen wanneer ander gedrag gewenst is.

Hoe doe je dat: passend gedrag kiezen en laten zien? Net zoals een winkeleigenaar zijn producten onderhoudt en presenteert, heb je de beschikking over verschillende manieren om jezelf te presenteren. Je zorgt voor je eigen producten en het onderhoud hiervan: werk aan je winkel. De thema's die aan de orde komen zijn: communiceren, complimenten en feedback, gevoelens uiten, voor jezelf opkomen en jezelf presenteren.

De verschillende creatieve werkvormen in dit boek gaan uit van het principe dat je leert door ervaring: real life learning. Door te oefenen en zo ervaring op te doen maak je je gedrag eigen waarmee je situaties en gebeurtenissen op je eigen manier kunt beïnvloeden.

De werkvormen Werk aan je winkel zijn bedoeld voor leerkrachten in het voortgezet onderwijs en professionals die werken met jongeren uit alle onderwijssettingen. De werkvormen zijn geschikt voor alle typen opleidingen en zo beschreven dat ze met een minimale voorbereiding zijn uit te voeren.

Auteurs

Kirsten Barkmeijer

Kirsten Barkmeijer, eigenaar van Interactie Trainingen, is in haar dagelijks werk als toegepast psychologe, coach en trainer actief in het bedrijfsleven en het onderwijs. Onderwerpen waar Kirsten training in geeft zijn: persoonlijke effectiviteit, communicatie, presentatie en oplossingsgericht coachen. Kirsten combineert in haar trainingen diverse theoretische kaders en vertaalt deze naar de dagelijkse praktijk in praktische, ervaringsgerichte en interactieve werkvormen. Door haar bevlogenheid en enthousiasme stimuleert zij anderen in hun leerproces. Zij weet als geen ander om passende praktijksimulaties in te zetten, afgestemd op de behoeften van de doelgroep. Een vertaalslag die begrepen en ervaren wordt.
Eerder schreef Kirsten samen met Johan Brokken Pesten aanpakken, een trainingsboek over het aanpakken van pestgedrag binnen het basisonderwijs. Daarnaast is zij medeauteur van het boek Serious Gaming. Leren door te ervaren.


Johan Brokken

Johan Brokken, eigenaar van Verus Lutum, is een professioneel trainer, acteur, trainingsacteur en docent met jarenlange praktijkervaring in het bedrijfsleven en werkzaam aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden. In zijn trainingen en zijn manier van lesgeven staat ervaringsgericht leren centraal. Hij is in staat om mensen op creatieve en inspirerende wijze in beweging te brengen, waardoor theorie een herkenbaar gezicht krijgt. Onderwerpen waar Johan in gespecialiseerd is, zijn communicatietrainingen, train de trainer, trainingsacteren en trainingen presenteren.
Eerder schreef Johan samen met Kirsten Barkmeijer Pesten aanpakken, een trainingsboek over het aanpakken van pestgedrag binnen het basisonderwijs.