Time to ACT! Bekijk groter

Time to ACT!

Het basisboek voor professionals

9789058718259

Verkrijgbaar

Voor iedereen die op een professionele, ervaringsgerichte en praktische manier aan de slag wil met de Acceptance and Commitment Therapy. Inclusief dvd met praktische uitwerkingen van de ACT-technieken

Meer details

49,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijThema
Jaar van uitgave2014
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's443p.
Extramet dvd

Meer informatie

Er zijn grote ontwikkelingen aan de gang binnen de hulpverlenerswereld. Nieuwe technieken als mindfulness krijgen steeds meer ruimte binnen de praktijk van de psycholoog, trainer en coach. De Acceptance and Commitment Therapy (ACT) vloeit voort uit het mindfulness gedachtegoed en brengt het beste uit verschillende werelden samen. ACT bewijst dat wetenschap en spiritualiteit elkaar niet hoeven te bijten. Sterker nog: ze vullen elkaar perfect aan!

Time to ACT! is bedoeld voor iedereen die op een professionele, ervaringsgerichte en praktische manier met ACT aan de slag wil gaan.

Het eerste gedeelte van Time to ACT! begint direct met een diepe duik in de praktijk. Op een bijzonder laagdrempelige manier laten de schrijvers je zien, voelen en ervaren wat de verschillende stadia van ACT zijn, hoe je deze in je eigen leven kunt toepassen en vooral: hoe je deze prachtige technieken vervolgens kunt gebruiken in je werk als professional. Stukjes theorie worden afgewisseld met hapklare brokken praktijk. Het boek is makkelijk leesbaar en er worden zoveel mogelijk praktisch toepasbare instructies gegeven.
Het programma is speels en maakt veel gebruik van metaforen, die ondersteund worden door prachtige illustraties. Op de bijgeleverde dvd geven de auteurs zelf duidelijke voorbeelden van de technieken die binnen ACT gebruikt worden.

Het tweede gedeelte van het boek staat in het teken van diagnostiek. Met behulp van testen, tips en tools krijg je alles wat je nodig hebt aangereikt om ACT op een professionele, wetenschappelijk verantwoorde wijze toe te passen.
Via de website www.timetoact.nl kun je vervolgens naar hartenlust allerlei extra's, handouts en achtergrondinformatie downloaden.

Auteurs

Tim Batink

Tim Batink (1987) is psycholoog bij breedspectrum kliniek U-center, en onderzoeker aan de Universiteit Maastricht. Daarnaast is hij opleider bij SeeTrue Mindfulness-opleidingen. Voor meer informatie: www.act-opleiding.nl


Gijs Jansen

Gijs Jansen is psycholoog, supervisor en opleider in Acceptance and Commitment Therapy (ACT) bij Seetrue mindfulnessopleidingen. Hij heeft inmiddels een lijst van boeken en publicaties op zijn naam staan, waaronder de bestsellers Denk wat je wilt, doe wat je droomt, Leef!, Laat los en Omarm jezelf. Naast opleidingen verzorgt Gijs workshops door het hele land en is hij e-coach bij Psychologie Magazine. Meer weten? Kijk op act-opleiding.nl en actencoaching.nl.