Oplossingsgericht coachen Bekijk groter

Oplossingsgericht coachen

Verkrijgbaar

Voor coachen met snel resultaat. Unieke methode: niet het probleem, maar de oplossing is het uitgangspunt. Gebruikmakend van inzichten uit de positieve psychologie. 5de herdruk van deze bestseller.

Meer details

33,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijThema
Jaar van uitgave2013, 5de druk
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's158p.

Meer informatie

Het aantal coaches is de laatste jaren enorm toegenomen. Niemand kijkt er dan ook meer van op als iemand het over zijn personal coach heeft. Op dit moment heeft Nederland zelfs de grootste adviseursdichtheid ter wereld. Maar helaas gaat het in coachingsituaties niet altijd helemaal zoals de bedoeling is. Na talloze sessies is er nog amper vooruitgang geboekt: er is sprake van terugval, of erger nog, verslechtering. Meer sessies helpen in zon situatie meestal niet.
Speciaal om deze situaties te voorkomen, is er een zeer effectieve benadering: oplossingsgericht coachen. Deze benadering is op een aantal uitermate praktische uitgangspunten gebaseerd.

Een belangrijk verschil met reguliere coachingstechnieken is dat niet het probleem, maar de oplossing als vertrekpunt wordt genomen. Daarbij wordt een aantal even simpele als doeltreffende regels gehanteerd: laat alles wat goed functioneert met rust. Als iets niet werkt, doe dan wat anders. Als iets werkt, pas het dan vaker toe.

Dit is de 5de herdruk van een bestseller, die al jarenlang meer dan 1500 exemplaren per jaar verkoopt. Alle reden om het boek van een nieuwe, eigentijdse cover te voorzien en opnieuw onder uw aandacht te brengen.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Insoo Kim Berg

Insoo Kim Berg is een van de oprichters van de kortdurende oplossingsgericht benadering. Daarnaast is zij directeur van het Brief Family Therapy Center in Milwaukee. Boeken van haar hand zijn onder andere De kracht van oplossingen en Het spel van oplossinen.


Peter Szabo

Peter Szabo is oprichter en directeur van het Weiterbildungsforum Basel, het grootste coachingsopleidingsinstituut van Zwitserland. Daarnaast doceert hij aan verschillende Europese universiteiten.