Aan het werk met actiekaarten! Bekijk groter

Aan het werk met actiekaarten!

64 activerende werkvormen die het leereffect vergroten

9789058715883

Verkrijgbaar

Boek en werkvormenkaarten die praktisch toepasbaar zijn in alle vormen van onderwijs en trainingen. Spaar tijd in de voorbereiding. Gebaseerd op inzichten vanuit het breinleren en Activerend opleiden.

Meer details

44,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijThema
Jaar van uitgave2012
Bindwijzeboek + 64 werkvormenkaarten

Meer informatie

- Spaart veel tijd in de voorbereiding
- Praktisch toepasbaar in alle vormen van onderwijs en trainingen
- Gebaseerd op inzichten vanuit het breinleren en Activerend opleiden

Nog niet eerder was het als trainer of docent zo makkelijk om deelnemers aan het werk te zetten. En ze op die manier aan het werk te zetten die het beste bij hen past. Want de een schrijft graag een ontwikkelingsplan, de andere maakt er een rap van en een derde beeldt dat plan het liefste uit.
Aan het werk met actiekaarten! is een instrument dat het mogelijk maakt op een effectieve manier de juiste oefening voor je deelnemers te vinden. De actiekaarten besparen je veel tijd en verhogen bovendien de kwaliteit van trainingen of onderwijs.

Aan het werk met actiekaarten! bestaat uit een boek en 64 werkvormenkaarten die een trainer of docent direct kan gebruiken om kennis te toetsen of op een creatieve manier te verwerken. Daarnaast zijn er werkvormen om de vertaalslag naar de praktijk te maken door casus- of reflectieopdrachten. Op elke Actiekaart staat een opdracht die deelnemers alleen of met anderen kunnen uitvoeren.

Het resultaat van het werken met deze kaarten is dat er een actieve groep deelnemers ontstaat die het beste uit zichzelf halen. Ze leren meer en met meer plezier, en genieten van wat anderen hebben gedaan. Applaus voor elkaars bijdrage is eerder regel dan uitzondering.

Auteurs

Lia Bijkerk

Lia Bijkerk heeft Pedagogiek en Onderwijskunde gestudeerd en werkt als zelfstandig ondernemer onder de naam Edufit (www.edufit.nl). Ze ontwikkelt onderwijs, doet onderzoek,adviseert, coacht en verzorgt trainingen en workshops rondom het thema activerend opleiden. Lia heeft bijna 30 jaar ervaring in het maken en toepassen van activerende werkvormen.


Van dezelfde auteur:

Titia van der Ploeg

Titia van der Ploeg is auteur, spreker en eigenaar van Bureau 5 voor 9 (www.5voor9.com),
maar bovenal is zij trainer in hart en nieren. Didactische trainingen en workshops zijn haar
specialiteit. In de afgelopen 25 jaar heeft zij meer dan 20.00 mensen mogen trainen, en ook veel van hen geleerd. Titia was NOBTRA Trainer van het Jaar 2014/2015. Voor trainers en opleiders ontwikkelde zij eerder de toolkit Aan het werk met Actiekaarten! Ook is zij auteur van het boek Mindmappen.