Inzicht in teams Bekijk groter

Inzicht in teams

tips & tools

9789058716880

Verkrijgbaar

Minicursus teamcoaching voor leidinggevenden. Ook interessant voor trainers die gaan werken met teams in organisaties.

Meer details

10,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thema
Jaar van uitgave 2012
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 32p.

Meer informatie

Elk team zingt, praat en vergadert zoals het gebekt is. Daarom vind je in deze minicursus teamcoaching geen pasklare antwoorden. Wat je wel vindt, zijn praktijkgerichte modellen waarmee je meer uit je team kunt halen.

Want als je samenwerking in je team wilt verbeteren, heb je antwoord nodig op bijvoorbeeld de volgende vragen:
Wat zijn de werkzame ingrediënten voor een doelmatige samenwerking?
Wat zijn de principes van de groepsdynamiek binnen een team?
Hoe verloopt een proces van teamvorming?
Wat zegt de verdeling van teamrollen over een groep?

Auteurs Natasja Loomans en Vincent van Reusel geven tips en tools voor hoe je als leidinggevende het beste kunt omgaan met veel voorkomende lastige situaties in je team. Ook trainers die werken met teams in organisaties vinden hier de meest gebruikte concepten en theorieën in één boek. Om altijd bij de hand te hebben.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Natasja Loomans

Natasja Loomans (1972) is communicatietrainer en auteur. Sinds 2003 verzorgt zij vanuit haar bedrijf Toguna Training trainingen op het gebied van communicatie, samenwerken en didactische vaardigheden.
Uitgangspunt in haar werk is dat de werelden binnen een organisatie enorm kunnen verschillen en dat je iedere keer heel goed moet kijken en luisteren naar wat de problemen en mogelijkheden zijn. Natasja Loomans ondersteunt managers en medewerkers bij het onderzoeken van de eigen unieke situatie en bij het vinden van eigen oplossingen die wel werken.


Van dezelfde auteur:

Vincent van Reusel

Vincent van Reusel is organisatieadviseur en werkzaam vanuit zijn onderneming Pelgrim. Hij legt zich toe op samenwerkingsvraagstukken, cultuurverandering en visie-ontwikkeling. Hij werkte 10 jaar bij Schouten & Nelissen waar hij leidinggevenden trainde in het kader van managementontwikkeling. Daarvoor werkte hij als trainer bij Outward Bound Nederland, en als loopbaanadviseur.