HOE-boek voor de coach Bekijk groter

HOE-boek voor de coach

tips, modellen en vragen voor werkgerelateerde, individuele coaching

9789058710093

Verkrijgbaar

Voor en door coaches geschreven; voor iedereen die bezig is met individuele coaching; boordevol mogelijke interventies in een coachtraject.

Meer details

35,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijThema
Jaar van uitgave2008
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's272p.

Meer informatie

Als coach wil je mensen in beweging krijgen. Je wilt hen met meer kracht en vertrouwen zelf hun koers uit laten zetten. Daarvoor gebruik je een scala aan methoden en technieken. Maar soms zou je als coach (nóg) beter willen weten hoe je een specifieke interventie inzet.

Voorbeelddialogen
Dat staat in dit HOE-boek voor de coach in uiterst praktische hoe-bewoordingen: Hoe confronteer je? Hoe speel je in op stress? Hoe werk je aan perspectiefverbreding? Hoe werk je met polariteiten? Of: hoe doe je niks? In een dertigtal HOE's staan voorbeelddialogen, vragenlijsten, (gespreks)modellen en checklists.
Daarnaast hebben de auteurs ook een stevige visie op coaching neergezet.

Boordevol mogelijke interventies
Het HOE-boek voor de coach is daarmee een heel waardevol en praktisch boek voor iedereen die professioneel met coaching aan de slag wil of is, boordevol mogelijke interventies in een coachtraject.

Auteurs

Joost Crasborn

Joost Crasborn is een zeer ervaren coach en trainer. Hij is medeauteur van de bestseller Hoe boek voor de coach en het zeer praktische Grote boek over coachend leidinggeven. Bij alles wat hij doet, laat hij zich leiden door een paar heldere uitgangspunten: hou het simpel, focus op en doe wat werkt, kom vanuit ambitie en kracht in actie, vier successen, en wees open en direct.


Ellis Buis

Ellis Buis (1962) werkt vanaf 2003 voor Schouten & Nelissen als trainer/coach op het gebied van schriftelijke communicatie. Zij traint en schrijft als freelancer voor verschillende opdrachtgevers, met marketingcommunicatie en NLP als kernactiviteiten. Ze studeerde Nederlands en werkte veertien jaar als communicatieadviseur.