Het Teamspel Bekijk groter

Het Teamspel

9789462720916

Verkrijgbaar

Verhoog met op een speelse manier de teamspirit. Dit spel maakt de belangrijkste aspecten van teamwork bespreekbaar. Herziene versie

Meer details

24,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thema
Jaar van uitgave 2016
Bindwijze kaartspel

Meer informatie

Het Teamspel is voor iedereen die te maken heeft met teamwork. Dit spel maakt de belangrijkste aspecten van het samenwerken bespreekbaar. Waar gaan we voor? Waar staan we voor? Wat zijn onze belangrijkste doelen?Wat verwachten we van elkaar? En ook: hoe zien we elkaar?

Het Teamspel is bedoeld voor teams in organisaties, zoals afdeling- en projectteams en managementteams. Maar het spel kan ook gebruikt worden bij samenwerking die minder is gevormd rond 'een concreet probleem met een doel', maar veel meer rond 'een vraagstuk met kansen en ambities'. Denk hierbij aan allianties, netwerken, kenniskringen, hot spots en andere partnerships. Juist als het gezamenlijke doel en de werkwijze nog niet helder zijn, kan Het Teamspel helpen om duidelijkheid te creëren.

Ooit aan je collega's gevraagd wat ze als hoofddoel van jullie samenwerking zien? Opgeschreven wat je Superman zou laten doen als hij jouw team zou komen versterken? Of bedacht voor welke belangrijke prijs je jouw team zou nomineren? Vast niet. Met dit Teamspel ontdek je op een heel creatieve manier allerlei onvermoede teamtalenten. 

Teamspirit verbeteren

En dat niet alleen. Met Het Teamspel maak je de belangrijkste aspecten van teamwork bespreekbaar. Want voor een hecht team is goede samenwerking onmisbaar. En daarvoor heb je antwoord nodig op belangrijke vragen als: 'Wat is onze bijdrage?', 'Wat zijn nu eigenlijk onze belangrijkste doelen?', 'Hoe hebben we de taken en rollen verdeeld?' En, last but not least: 'Hoe zien we elkaar?' Die antwoorden vind je met Het Teamspel, dé toolkit voor procesbegeleiders.

Een beproefd concept van teameffectiviteit

Maar laten we niet vergeten dat je, behalve om de teamspirit te verbeteren, Het Teamspel natuurlijk ook 'gewoon' kunt spelen omdat het leuk is. Het maakt verrassend veel creativiteit en spontaniteit los, verhoogt de teamgeest en geeft een verfrissende kijk op de gang van zaken. Omdat Het Teamspel gebaseerd is op een beproefd concept van teameffectiviteit, is het uitstekend te gebruiken bij professionele teamcoaching, workshops over samenwerking, of bij kick-offs van projectteams. Hét spel dus voor een professioneel team.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Vincent van Reusel

Vincent van Reusel is organisatieadviseur en werkzaam vanuit zijn onderneming Pelgrim. Hij legt zich toe op samenwerkingsvraagstukken, cultuurverandering en visie-ontwikkeling. Hij werkte 10 jaar bij Schouten & Nelissen waar hij leidinggevenden trainde in het kader van managementontwikkeling. Daarvoor werkte hij als trainer bij Outward Bound Nederland, en als loopbaanadviseur.


Natasja Loomans

Natasja Loomans (1972) is communicatietrainer en auteur. Sinds 2003 verzorgt zij vanuit haar bedrijf Toguna Training trainingen op het gebied van communicatie, samenwerken en didactische vaardigheden.
Uitgangspunt in haar werk is dat de werelden binnen een organisatie enorm kunnen verschillen en dat je iedere keer heel goed moet kijken en luisteren naar wat de problemen en mogelijkheden zijn. Natasja Loomans ondersteunt managers en medewerkers bij het onderzoeken van de eigen unieke situatie en bij het vinden van eigen oplossingen die wel werken.