De donderdagen van mevrouw Julia Bekijk groter

De donderdagen van mevrouw Julia

9789076270135

Verkrijgbaar

15,75 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Serena Libri
Jaar van uitgave 2001
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 212p.

Meer informatie

Het is 1955. De lieflijke en elegante mevrouw Julia is de echtgenote van mr. Esengrini, een vooraanstaande advocaat in het provinciestadje M.

Mevrouw Julia heeft een weelderig figuur en een onbestemd verlangen naar romantiek. Haar oude, eerbiedwaardige echtgenoot en de wekelijkse soirees van de notabelen zijn niet al te opwindend.

Elke donderdag gaat zij met de trein naar Milaan, waar haar dochter studeert. Maar in Milaan zoekt ze niet alleen haar dochter op: in de grote stad zijn ook jongemannen die niet afkerig zijn van de liefde en van een zijden overhemd of een briefje van 10.000 Lire. Op zo'n donderdag verdwijnt mevrouw Julia voorgoed.

Een thriller en tegelijk een ironisch verslag van de regels en relaties in een klein Noord-Italiaans stadje in Lombardije.

Vertaald door Jan Mertens

Auteurs

Piero Chiara

Piero Chiara (1913-1986) werd geboren in Luino aan het Lago Maggiore. Pogingen om iets te bereiken in de rechten of als fotograaf mislukten. Tijdens de tweede wereldoorlog vluchtte hij naar Zwitserland: hij werd gezocht wegens gebrek aan respect voor Mussolini. In 1946 keerde Chiara terug naar Italië en begon te schrijven – met succes. Zijn bekendste werk is La stanza del vescovo uit 1976 (De bisschopskamer, Serena Libri 2008).