Jacht op de schat Bekijk groter

Jacht op de schat

9789076270937

Verkrijgbaar

Het is rustig in Vigata; Montalbano zou Livia eindelijk eens kunnen opzoeken. Maar de rust wordt verstoord en Montalbano moet aan de slag.

Meer details

20,90 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijSerena Libri
Jaar van uitgave2019
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's260p.

Meer informatie

Het is rustig in Vigata; Montalbano zou Livia eindelijk eens kunnen opzoeken. Maar de rust wordt verstoord: een geschift bejaard koppel, broer en zus, beiden zeer vroom, begint op voorbijgangers te schieten. Montalbano moet aan de slag. En er gebeurt meer: een opblaasbare sekspop duikt op, een mooie jonge vrouw verdwijnt spoorloos en Montalbano ontvangt vreemde gedichten. Er blijft geen tijd over voor de inmiddels pissige Livia. Tot alles is opgelost.

Montalbano liep zijn kantoor uit en zei tegen Catarella dat hij wegging en niet terug zou komen die dag.
‘Maar morgenochtend komt u toch wel terug, chef?’
‘Maak je niet druk, Catarè. We zien elkaar morgen.’
Als Montalbano doodging, was de man in staat zelf ook dood te gaan van verdriet, zoals weleens bij honden gebeurt.

Uit het Italiaans vertaald door Hilda Schraa en Rianne Aarts

Auteurs

Andrea Camilleri

Andrea Camilleri werd geboren in 1925 in Porto Empedocle op Sicilië. In 1944 begon hij met een studie Literatuur, die hij overigens niet afmaakte, en begon gedichten en korte verhalen te publiceren. In 1945 won hij daarvoor de "Premio St Vincent". Ook werd hij lid van de Italiaans Communistische Partij. Van 1948 tot 1950 studeerde Camilleri toneel- en filmregie aan de Accademia Nazionale dArte Drammatica Silvio d'Amico en begon te werken als scenarioschrijver. Hij regisseerde toneelstukken van Luigi Pirandello en Samuel Beckett. Bij de Radio Audizioni Italiane (RAI) werkte Camilleri aan diverse producties, zoals Inspecteur Maigret. In 1977 keerde hij terug naar de Accademia Silvio d'Amico om de leerstoel Filmregie te bezetten, voor zon 20 jaar.
In 1978 schreef Camilleri zijn eerste roman Il Corso Delle Cose (De loop der dingen). Het boek werd door vele uitgeverijen afgewezen. Maar de op Sicilië bekende schrijver Leonardo Sciascia raadde hem aan niet op te geven en tenslotte bleek er een uitgeverij (Lalli) bereid zijn werk uit te geven.
In 1992, na een onderbreking van twaalf jaar begon Camilleri opnieuw met schrijven. Zijn nieuwe boek, La Stagione della Caccia (Het jachtseizoen) bleek een bestseller. En hij brak echt door met zijn boeken over commissaris Salvo Montalbano. De eerste, La forma dell'Acqua (De vorm van water) verscheen in 1994. Camilleri was ondertussen 69 jaar.
In 2005 ontving Camilleri een eredoctoraat van de Universiteit van Pisa.
Camilleri werd 93 jaar en schreef tot het einde van zijn leven. Zijn eigenzinnige Montalbano, geliefd in Italië, is inmiddels wereldberoem.

Foto Serena Libri