Intrigo italiano Bekijk groter

Intrigo italiano

9789076270975

Verkrijgbaar

Deze thriller, gebouwd op niet altijd even tastbare bewijzen, op dwaalsporen en valstrikken, verbergt beklemming, woede en angst. - Federica Belleri

Meer details

19,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijSerena Libri
Jaar van uitgave2018
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's252p.

Meer informatie

1953. Italië bevindt zich nog in een maalstroom van wederopbouw, politieke conflicten en koude oorlog. Een professor en een 12-jarig jongetje komen bij een gruwelijk verkeersongeval om het leven. Een paar maanden later wordt de vrouw van de professor in haar badkuip verdronken.

De magistratuur schakelt commissaris De Luca in. Die heeft geen vlekkeloos verleden, maar is een goede speurhond. Maar al te goed mag hij niet zijn, want niet alles mag boven tafel komen.

Er zijn kringen waar ze bepalen welke misdaden opgelost worden.

'Er klopt iets niet,' zei De Luca.
De achterruit van de Topolino was niet meer beslagen. Giorgini was nu duidelijk zichtbaar, leunend tegen het portier, deze keer alsof hij sliep.
'Weet jij wanneer de ruiten van een auto beslaan?' vroeg De Luca.
'Als er wordt geademd.'
'Precies.'

Uit het Italiaans vertaald door Carolien Steenbergen

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Carlo Lucarelli

Carlo Lucarelli (Parma, 1960) werd begin jaren '90 bekend als thrillerauteur met een trilogie over de nadagen van het Italiaanse fascisme. In 1990 kwam zijn eerste thriller uit, Carta bianca. Vele volgen. In Intrigo italiano keert commissaris De Luca terug, de held uit de trilogie.
Daarnaast presenteert hij sinds 1998 een televisieprogramma over onopgeloste moorden en andere misdrijven, een groot succes.