Helki Bekijk groter

Helki

Verkrijgbaar

Een warm boek over duurzame waarden, maar vooral over hechte vriendschap over de grenzen heen.

Meer details

12,95 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback (14,9 x 20 cm) - 64p.
jaar2014
UitgeverijLes îles

Meer informatie

Kato wordt tien jaar. Voor haar verjaardag heeft opa een fantastisch cadeau bedacht: Kato krijgt twee schapen, waarvoor ze voortaan zelf mag zorgen, én een grote reis erbovenop. Opa is vroeger bosbouwprojectontwikkelaar geweest in Ivoorkust. Hij wil zijn kleindochter in contact brengen met de rijkdom die onze aarde bezit.
Alsof er magie in het spel is, ontvangt Kato's opa onverwacht een uitnodiging van zijn vroegere vriend Miel met wie hij verschillende jaren in Ivoorkust heeft gewerkt. De reis gaat naar Amerika, waar Miel en Lena nu al een hele tijd wonen.
Kato beleeft er een spannende vakantie. Ze ontmoet er het Indiaanse meisje Imala en haar familie. Tussen beide meisjes ontstaat een hechte vriendschap. Toch dreigt er even een schaduw over Kato's geluk te vallen als ze het grote geheim van haar grootvader leert kennen.

Een warm boek over duurzame waarden, maar vooral over hechte vriendschap over de grenzen heen.

Voor leerlingen tweede graad van het basisonderwijs.

Auteurs

Patricia De Landtsheer

Patricia De Landtsheer (1952, Dendermonde) schrijft zowel voor kinderen als volwassenen. In 1983 verscheen haar debuutroman Vluchtheuvel. In 1993 schreef ze Nog even naar Jan, haar eerste jeugdroman. Naast roamns schrijft ze ook poëzie. In 2013 verscheen haar 40ste boek, de bundel Doorheen de duisternis, het licht, een verhaal in dichtvorm dat ze samen met kunstfotograaf Etienne Van den Bulcke uitwerkte. Patricia schrijft vooral themaboeken, waarin vaak oorlog en de gevolgen ervan centraal staan.