Rosa & Hannah Bekijk groter

Rosa & Hannah

De (on)mogelijke revolutie

9789075175905

Verkrijgbaar

In het hiernamaals ontwikkelt zich een een intens gesprek tussen Rosa Luxemburg en Hannah Arendt,  over hun werk en leven, over hun verwachtingen en liefdes, over hun (on)mogelijke revolutie… 

Meer details

16,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Bebuquin
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 72p.

Meer informatie

‘Het had anders kunnen lopen.
Als we een andere timing hadden kunnen kiezen.
Als er geen oorlog was geweest die vier jaar lang had geduurd.
Als we niet verraden waren.’

Rosa Luxemburg en Hannah Arendt ontmoeten elkaar voor het eerst in een hiernamaals. Tussen de twee vrouwen ontwikkelt zich een intens gesprek over hun werk en leven, over hun verwachtingen en liefdes, over hun (on)mogelijke revolutie… Om hun denken te bevrijden, nodigen ze tenslotte een onverwachte gast uit. Zo opent zich voorzichtig een deur naar een strijdbare toekomst.

Uitgave i.s.m. Victoria Deluxe en Vermeylenfonds

Auteurs

Joke J. Hermsen

Joke J. Hermsen studeerde letterkunde en filosofie in Amsterdam en Parijs. In 1998 debuteerde zij bij De Arbeiderspers met Het dameoffer. Een paar jaar verschijnt Tweeduister (2001), een roman over de Engelse kunstenaarsgroep Bloomsbury. Haar essaybundel Heimwee naar de mens (2003) werd genomineerd voor de Socrates-wisselbeker, het beste filosofische boek. In 2008 verscheen De liefde dus, een historische roman over Belle van Zuylen, die op de longlist voor de Libris Literatuurprijs stond. De essaybundel Stil de tijd werd bekroond met de Jan Hanlo Essayprijs. Voor haar volledige oeuvre ontving Joke J. Hermsen in 2009 de Halewijnprijs.