Ik herinner het mij niet meer Bekijk groter

Ik herinner het mij niet meer

9789075175745

Verkrijgbaar

Het verhaal van Hassan Abdul Rahman: Syrisch muzikant, politieke gevangene en balling in Parijs. Over hoe ons geheugen werkt, over hoe geschiedenissen geschreven worden.

Meer details

15,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Bebuquin
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 64p.

Meer informatie

Ik herinner het mij niet meer vertelt het verhaal van Hassan Abdul Rahman: Syrisch muzikant, politieke gevangene en balling in Parijs. Op de scène wordt hij acteur en toeschouwer van zijn eigen verhaal. Zijn getuigenis is indringend en aangrijpend. Hij reconstrueert en ordent zijn herinneringen, tot hij zijn houvast verliest, en machteloos toekijkt.

De tekst roep vragen op: over hoe ons geheugen werkt, over hoe geschiedenissen geschreven worden. Tegelijkertijd leren we een man kennen die dapper zijn vrijheid beetje bij beetje herwint.’

Uitgave i.s.m. Moussem
Vertaald door Lore Baeten

Auteurs

Waël Ali

Waël Ali (1979) is een Syrisch schrijver en regisseur. Sinds 2010 schrijft hij voor theater. Ik herinner het mij niet meer stelt de wisselwerking tussen het individuele en het collectieve geheugen centraal, op een scharniermoment in de Syrische geschiedenis. De voorstelling speelde o.m. in Beiroet, Berlijn, Parijs, Tunesië en Antwerpen.