Kop dicht en graven Bekijk groter

Kop dicht en graven

9789075175684

Verkrijgbaar

Een vader, een moeder en een zoon scharrelen rond in en bij een put vol afval. Ze vinden er elk wel iets dat voor hen van waarde is.

Meer details

15,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Bebuquin
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 64p.

Meer informatie

In Kop dicht en graven van Hala Moughanie scharrelen een vader, een moeder en een zoon rond in en bij een put vol afval. Ze vinden er elk wel iets dat voor hen van waarde is: spullen om te verkopen, souvenirs of hun eigen gapend gemis. Als twee vertegenwoordigers van het gezag opdagen raakt hun familiale leven uit evenwicht. De dingen, de plek, de mensen… alles verandert uiteindelijk in koopwaar.

Vertaald door Erwin Mortier.
Uitgave i.s.m. Moussem

Auteurs

Hala Moughanie

Hala Moughanie werd in 1980 in Libanon geboren. Haar kindertijd werd getekend door de burgeroorlog die er tot 1990 woedde. Moughanie verlaat een verwoest land en leeft zo’n vijftien jaar in Frankrijk. Ze studeert er literatuur en filosofie. In 2003 keert ze terug naar haar geboorteland. Ze werkt er als lerares en journalist. Na het conflict in juli 2006 tussen Libanon en Israël vertrekt ze opnieuw, dit keer op humanitaire missie. Hala Moughanie is gepassioneerd door de herinnering in een land in wederopbouw, waar de stigma’s van de oorlog nog steeds overal aanwezig zijn. Ze publiceert novelles en artikelen over het onderwerp. Met Tais-toi et creuse (Kop dicht en graven) won ze de Franse Prix Théâtre rfi 2015. Het is haar eerste theatertekst.
Auteursfoto © Milad Ayoub