Het Kanaal Bekijk groter

Het Kanaal

9789490952228

Verkrijgbaar

Een verrassende dialoog tussen een vluchteling en een transseksuele vrouw. Een ironische tragikomedie, wrang en maatschappijkritisch, maar nooit somber.

Meer details

12,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij kartonnen dozen
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 54p.

Meer informatie

Op het strand bij Calais maakt een vluchteling zich klaar om het Kanaal over te zwemmen, zijn toekomst tegemoet. Op de krijtrotsen aan de overkant neemt een transseksuele vrouw afscheid van het leven; nog even en ze springt haar einde tegemoet. Tussen de twee ontstaat een verrassende dialoog: hun lot blijkt sterker verbonden dan gedacht. Het Kanaal is geen triest verhaal maar een ironische tragikomedie. Weliswaar wrang en maatschappijkritisch, maar nooit somber.

Deze theatertekst leest als een spannende roman.

Auteur Gaea Schoeters schreef de monologen, componiste Annelies Van Parys zette de Shakespeare-tekst om tot liederen voor sopraan, luit en gitaar.

‘Wat een rijke theatertekst is Het Kanaal/Crossing Borders! Wat Gaea Schoeters hier lapt, is nodig in het theater: een tekst schrijven die diep in de ogen van deze tijd kijkt en ons vertelt waar het om gaat. De prachtige ironie die er in schuilt, wordt nu eens niet gebruikt om weg te kijken, maar om ons emotioneel iets bij te brengen. Knap.” — Jeroen Olyslaegers

Auteurs

Gaea Schoeters

Gaea Schoeters is auteur, scenarist en journalist. Ze schrijft romans, columns, theaterteksten en libretto's. Ze debutteerde met korte verhalen en het reisboek Meisjes, Moslims en Motoren; nadien volgden de romans Diggers en De kunst van het vallen. Met componiste Annelies Van Parys maakte ze eerder al de opera Private View en de liedcyclus Ah, cette Fable.


William Shakespeare