Shylock Bekijk groter

Shylock

9789075175448

Verkrijgbaar

Jan Decorte schudt de personages uit The merchant of Venice door elkaar, goochelt met de intriges en tovert een messcherpe versie van deze Shakespeareklassieker te voorschijn.

Meer details

12,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Bebuquin
Jaar van uitgave 2013
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 136p.

Meer informatie

Drie kistjes van goud, zilver en lood en een pond vlees, te snijden uit het eigen lichaam dicht bij het hart.
Deze merkwaardige elementen uit The merchant of Venice zijn het vertrekpunt van Shylock.
Jan Decorte schudt de personages door elkaar, goochelt met de intriges en tovert een messcherpe versie van deze Shakespeareklassieker te voorschijn, op de kruising van frêle poëzie en pure rock-'n-roll.

Auteurs

Jan Decorte

Jan Decorte (1950) zette eind jaren 1970 zijn eerste stappen als theaterregisseur met ensceneringen van onder andere Ibsen, Goethe en Tsjechov. In 1982 werd Decorte artistiek leider van het gezelschap Het Trojaanse Paard, dat in 1987 werd omgedoopt tot Jan Decorte + Cie en nog later tot Bloet, de huidige naam die afkomstig is van het theaterstuk Bloetwollefduivel (1994). Vanaf midden jaren 1980 ensceneert Decorte voornamelijk eigen teksten. Sigrid Vinks, zijn vriendin, speelt een belangrijke rol in zijn werk, zowel op als naast de scène. De afgelopen tien jaar oogstte Jan Decorte bijzonder veel succes met stukken als dieu & les esprits vivants (2005), dat warm onthaald werd op het Festival dAvignon, Wintervögelchen (2008) en Bakchai (2010). In 2006 regisseerde Jan Decorte zijn eerste opera: Dido & Aeneas van Henry Purcell.