Tussen de filmrollen Bekijk groter

Tussen de filmrollen

9789086841967

Verkrijgbaar

De filmmemoires van de Nederlandse filmpionier Henk van der Linden, reisbioscoopexploitant, regisseur, scenarioschrijver, cameraman en producent van jeugdfilms.

Meer details

29,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 320p.
Extra geïllustreerd

Meer informatie

Filmpionier Henk van der Linden (1925) is letterlijk geboren in de bioscoop. Zijn vader was bioscoopexploitant en runde een filmverhuurkantoor in Hoensbroek. Henk van der Linden kreeg de liefde voor film dus met de paplepel ingegoten. Hij werd reisbioscoopexploitant en regisseur, scenarioschrijver, cameraman en producent van Nederlandse jeugdfilms. Met zijn bedrijf Rex Film Productie maakte hij tussen 1943 en 1984 maar liefst 81 films, waaronder een veertigtal lange speelfilms. Daarmee is hij de meest productieve filmer die Nederland ooit gekend heeft.

Met De avonturen van Pietje Bell en de verfilming van de verhalen van Sjors en Sjimmie, Dik Trom en Billie Turf effende Van der Linden de weg voor de Nederlandse jeugdfilm. De Nieuwe avonturen van Dik Trom was 28 jaar lang onafgebroken in de bioscoop te zien en staat hiermee in het Guinness Book of Records. Tussen de filmrollen zijn de filmmemoires van een bijzondere filmmaker.

Het boek, zeer rijk geïllustreerd, bevat twee dvd's met vier speciaal door Eye Filmmuseum gerestaureerde films:
• Vier rakkers en een oude jeep
• Avonturen van een zigeunerjongen
• De avonturen van Pietje Bell
• Sjors en Sjimmie en de Gorilla

Auteurs

Henk van der Linden